Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Tema del mes

  • Categoría

    Els voluntaris i la dana: un exemple de solidaritat en temps difícils

    En moments de crisi, la intervenció immediata és crucial no només per a rescatar les persones afectades, sinó per a proporcionar-los bens bàsics com ara aigua, aliments, refugi i, sobretot, companyia. En este escenari, el paper dels voluntaris adquirix una rellevància extraordinària.

  • Categoría

    Com podem fer que els xiquets mengen de tot

    De fet, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana consumir cinc peces de fruita i verdura al dia, i inclús alguns estudis augmenten la xifra fins a set. Però a pesar del que aconsellen els experts, molt poques persones inclouen estos aliments de manera contínua i variada en la dieta. I, quan es tracta dels més menuts, encara és més complicat complir esta recomanació Per a assolir l’objectiu, o almenys acostar-nos a la quantitat que recomanen els nutricionistes, podem posar en pràctica alguns trucs que, quasi sense adonar-nos-en, faran que els xiquets consumisquen més estos aliments.Trucs perquè els més menuts mengen verduraLa verdura és, probablement, l’aliment que més costa de menjar als xiquets. Té un sabor i una textura que no sol agradar molt, però és essencial per al seu creixement. Per això, hem d’insistir i pensar maneres originals perquè els menuts de la casa reben totes les vitamines, els minerals i la fibra que contenen. La clau és que utilitzem la imaginació per a elaborar plats atractius, colorits i divertits. Ací te’n deixem alguns trucs!Introduïx una varietat de formes de preparació: les verdures poden tindre gustos molt diferents depenent de com es preparen. Prova d’oferir-les crues, cuites, torrades o al vapor per a saber com les preferixen els teus fills.Combina-les amb altres aliments que els agraden: mescla les verdures amb aliments que ja disfruten. Pots afegir espinacs a una truita, carlotes ratllades a la salsa de pasta o preparar puré de coliflor amb el puré de creïlla.Fes-ne purés i sopes: les sopes i els purés són una manera excel·lent d’incorporar moltes verdures a la dieta dels xiquets sense que se n’adonen. Pots fer cremes de verdures o afegir carabasseta i carlota ratllada a les sopes.Involucra’ls en el procés de cuina: igual que passa amb la fruita, deixa que els xiquets t’ajuden a rentar les verdures i a preparar-les. Això els pot despertar l’interés per tastar allò que han cuinat.

  • Categoría

    Aperitiu: què és i quina història té

    En este article t’expliquem què és l’aperitiu i quin origen té. Descobrix quins tipus d’aperitiu hi ha i quins són els més populars.

  • Categoría

    Brain hacking: què és i com pot afectar-te?

    Saps què és el “brain hacking” o pirateig cerebral? T’ho expliquem tot sobre esta tècnica i com és capaç d’influir en els processos mentals.

  • Categoría

    Tipus d'exercisi: troba el teu ideal

    Descobrix els tipus d’exercici que hi ha i troba el que encaixe millor amb tu. Ja siga per a majors, joves o més menuts, n’hi ha un d’ideal per a cada u.

  • Categoría

    Receptes de Nadal fàcils i econòmiques

    Prepara el teu sopar de Nadal de manera fàcil i econòmica. Et portem receptes senzilles i delicioses per a sorprendre els comensals sense gastar molt.

  • Categoría

    La bretxa digital i les persones majors

    La bretxa digital posa traves a l’accés i al coneixement d’ús de les noves tecnologies. Descobrix què és i les conseqüències que implica.

  • Categoría

    Postres per Sant Valentí: receptes per a enamorar

    Sorprendre la teua parella amb unes postres en Sant Valentí fetes per tu pot ser igual o millor que qualsevol regal comprat. No et perdes estes receptes tan delicioses.

  • Categoría

    Veggie, és beneficiós ser vegetarià o vegà?

    Encara que l’estil de vida vegà està present des de fa molt de temps, els últims anys ha sigut quan ha cobrat més rellevància i notorietat en la nostra societat. I és que, encara que algunes persones el qualifiquen com una nova tendència en alimentació, el veganisme és molt més que una dieta: és un moviment que es caracteritza pel respecte als animals i que va des de l’alimentació fins a la defensa dels seus drets fonamentals.Les persones que seguixen este estil de vida, els vegans, rebutgen la ingesta de productes alimentaris d’origen animal, però… és el mateix ser vegà que vegetarià? A continuació, analitzarem l’anomenada “modaveggie”i els beneficis de ser vegetarià.Què és el veganismeEl veganisme és una forma de vida que entén els animals com a iguals, per eixa raó rebutja consumir-los en l’alimentació i en la moda, però també en totes les àrees que puguen patir algun mal. Els que es consideren vegans rebutgen concebre els animals com a mercaderia, transport o entreteniment, i també com un producte per a experimentar en la indústria cosmètica o farmacèutica.Diferències entre la dieta vegana i la vegetarianaAlguna vegada t’has preguntat quina diferència hi ha entre la dieta vegana i la dieta vegetariana? Les dos opcions alimentàries tenen una base molt pareguda, els vegetals, però si les observem de prop podem apreciar-hi algunes diferències. Pren nota!La motivació de la dieta: el veganisme és una postura ètica i moral que no només està enfocada a l’alimentació i, per tant, és més estricta. Per la seua banda, la dieta vegetariana també exclou la carn animal, però amb l’objectiu principal de portar una dieta el més saludable possible o de contribuir a cuidar el planeta.Els aliments prohibits: els vegetarians no mengen carn, però sí que poden consumir aliments d’origen animal, com ara lactis, ous, gelatina o mel. En alguns casos, també inclouen en la dieta peix o aviram. Per la seua banda, la dieta vegana és més restrictiva i exclou tot aquell producte que procedisca d’un animal.El vegà es pot incloure entre els vegetarians, però no al revés: molts vegetarians opten per este tipus de dieta per a combatre la crueltat animal, però d’una manera menys restrictiva que els vegans, per tant es podria considerar la dieta vegana com la versió més “estricta” del segon grup. Hui en dia hi ha diferentstipus de vegetarians segons el grau de tolerància. Els més comuns són:Els piscivegetarians:els que consumixen peix, lactis i ous, però no carn.Els ovolactovegetarians: els que consumixen lactis i ous, però no carn ni peix.Els lactovegetarians: els que consumixen lactis, però no carn, peix ni ous.Els vegans: els que no consumixen ous, lactis ni cap tipus de derivat d’origen animal.

Modal Register