
Anar a...
Propietats i beneficis: cabdell
Temporada: cabdell
Cuina amb cabdell
Cabdell
El cabdell és una planta herbàcia de la família de les crucíferes. Aquesta verdura presenta fulles fermes i es caracteritza perquè aquestes s'amunteguen unes damunt de les altres, formant un cabdell redó i compacte. Aquest cabdell és d'una tonalitat verda molt pàl·lida, quasi groga, encara que també podem trobar-la en el mercat amb diferents tonalitats verda més fosc i fins i tot de color roig o porpra, propi de la col llombarda.
En el mercat trobem les següents varietats de cabdell: cabdell verd, cabdell arrissat, cabdell morat o col llombarda.
Propietats i beneficis: cabdell
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre cabdell
El cabdell és una verdura que destaca per la seua baixa aportació energètica, absència de greixos i alt contingut en fibra. Entre la seua composició trobem sobretot aigua, a més de minerals com el calci, el fòsfor i, en major mesura, el potassi.
A més, com la resta de les cols, el cabdell és un aliment que destaca per ser font de vitamina C, que ajuda a retardar els signes de l'envelliment.
Composició nutricional: Calories: 36 *kcal, Hidrats de carboni: 3,4 g, Proteïnes: 3,3 g, Fibra: 3,3 g, Aigua: 89,7 g, Calci: 40 mg, Ferro: 0,8 mg, Magnesi: 13 mg, Fòsfor: 53 mg, Potassi: 310 mg, Vitamina A: 4 mg, Vitamina C: 65 mg
Valors nutricionals
36.0
Kcal
36.0
Kj
0.0 gr
Greix
3.4 gr
CHO
3.3 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal