
Anar a...
Propietats i beneficis: bajoques
Temporada: bajoques
T'ho posem fàcil
Cuina amb bajoques
Bajoques
La bajoca és el fruit immadur de la planta lleguminosa Phaseolus vulgaris o bajoquera. L’aspecte d’esta verdura varia pels encreuaments entre diferents varietats de plantes i per les condicions del cultiu. Actualment, la podem trobar en diverses formes (plana o redona) i colors (morat, verd, jaspiat o d’un to blanquinós).
Propietats i beneficis: bajoques
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre bajoques
Les bajoques són un fruit molt versàtil en la cuina i a més són riques en proteïnes, folats i vitamines del grup A i C, cosa que les convertix en un potent antioxidant.
Entre els minerals que contenen, trobem una gran quantitat de iode, fòsfor, calci i potassi.
A més, les bajoques són riques en aigua, fibra i tenen una baixa aportació calòrica, fet que les convertix en un ingredient indispensable en qualsevol dieta.
Composició nutricional: Calories: 37 kcal, Greix: 0,2 g, Proteïnes: 2,3 g, Fibra: 2,9 g, Aigua: 89,6 g, Calci: 40 mg, Iode: 32 mg, Ferro: 0,9 mg, Magnesi: 26 mg, Fòsfor: 44 mg, Potassi: 280 mg, Vitamina A: 33,5 mg, Vitamina C: 24 mg, Vitamina E: 2 mg
Valors nutricionals
37.0
Kcal
37.0
Kj
0.0 gr
Greix
0.0 gr
CHO
2.3 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal