Necessitem: 12 calamars, que no estiguin trencats, dent d'all, 10 gambes langostineres, (o ho podeu fer amb gambetes petites pelades), un vaset de vi blanc, 3 fulles de llaurel, una rameta de farigola (tomillo), una miqueta desfeta en herba, una miqueta julivert, un punyadet de piñons, una llauna de tomaquet ratllat i bon oli d'oliva.
Una cacerola, pot ser de fang o una sarten gran.
Farem: Triturem dues cebes i les dorem a la cacerola/ sartenen una sartén con aceite. Afegim all picat.
Quan estigui dorat apartem una cuarta part aprox.pujem el foc i afegim el vi blanc i el llaurel i farigola, tot removen amb cullera de fusta.
Després incorporem el tomaquet ratllat . Una vegada fregit i rehogat retirem la cacerola del foc i reservem una part. Així tindrem la nostra salseta.
Couem els ous, i rentem bé els calamars, netejant i mirant de no trencar-los, els tallem les patetes i le separem les pates y les aletes, treiem la boca que hi ha al centre del tentacles.
Rehoguem a part en una sarten petita les pates i aletes i, ens disposem a barrejar-ho tot amb les gambetes a trocets i els ous durs i ho anem introduint amb una cullera petita en cada calamar.
Al final a l'obertura del calamar li traspassem un palillo, per a què no s'obri. Rociem els calamars per fora amb farigola herba (trobares en bolsetes en el super o en un herbolari).
Preparem una cacerola amb oli i fiquem els calamars, els anem donant volteta i els dorem, quan estiguin dorats fiquem un gotet o dos d'aigua (al gust si volem la salsa més clara o contundent) i quan faci xup xup 8 minuts, afegim la salseta i ho deixem uns 20 minuts tot, ben tapat a foc lent.(Tenim que mirar, que no s'enganxin, pot ser necessitem tirar una miqueta petita d'aigua).
I per llepar-se els dit.
12 ud de CALAMARS i GAMBES DE LA Peixateria del Consum
¿Qué opinas?
Comparte comentarios, opiniones y trucos con la Comunidad.



