La dieta mediterránia hui
Els beneficis que té la dieta mediterrània sobre la salut es fonamenten en una concepció àmplia on es tenen en compte diversos factors.

Com van arribar alguns aliments d’altres continents a la dieta mediterrània?
La varietat d’aliments d’una zona geogràfica, amb els seus costums, formes de cuinar-los i consumir-los, definix el seu estil d’alimentació.
La dieta mediterrània és l’estil d’alimentació dels països de la conca mediterrània. Països que estan units pel mar Mediterrani i les aigües del qual desemboquen en este mar: Espanya, França, Itàlia, Grècia, Malta, Tunísia, Egipte i Xipre, entre altres.
El mar Mediterrani és un element fonamental per a les expedicions geogràfiques i les rutes de comerç d’aliments que es remunta a civilitzacions antigues. Des dels sumeris, 3.000 anys abans de la nostra era, passant pels egipcis, els grecs i els romans.
La dieta mediterrània s’ha construït durant segles i durant este temps s’hi han anat incorporant aliments de diferents països i continents, tant a la seua cuina com als seus sectors econòmics.
Un exemple de la incorporació intercontinental d’aliments a la dieta mediterrània és l’arròs. Procedent d’Àsia, és probablement Alexandre Magne, per mitjà de les expedicions geogràfiques i rutes comercials per l’oceà Índic, qui va introduir l’arròs per primera vegada a Europa. Al llarg de la història s’ha anat incorporant en la cuina de molts països de la conca mediterrània i, a dia de hui, constituïx un aliment bàsic. A més, en algunes regions d’Espanya té un pes important en el seu sector primari.
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.