• null

  1975

  L’inici de la marxa de la cooperativa valenciana Consum arranca en 1975 com una cooperativa de consum, amb l’obertura del seu primer establiment a Alaquàs (València) i un col·lectiu de 600 socis consumidors.

  Des de llavors, l’evolució de Consum s’ha caracteritzat per un creixement continuat fins a posicionar-se, en l’actualitat, com la cooperativa més gran d’Espanya per número de socis i una de les primeres empreses del sector de la distribució. El ràpid creixement inicial de la xarxa comercial i del nombre de socis consumidors va consolidar una realitat empresarial a la qual es van anar sumant xicotetes cooperatives de consum que hi havia en algunes localitats com Silla, Enguera i l’Olleria (València).

 • null

  1987

  A partir de 1987, es produïx un canvi en les pautes d’expansió de la cooperativa Consum, amb l’adquisició d’altres empreses de distribució de més envergadura: Vegeva, Ecoben, Alihogar i Jobac a la Comunitat Valenciana, a més de Distac i Disbor a Catalunya.

 • null

  1990-2004

  La Cooperativa va formar part del Grup Eroski, aliança comercial va finalitzar al febrer de 2004, després de la decisió de Consum de desvincular-se’n per divergències en el model organitzatiu que progressivament s’anava conformant.

 • null

  2007

  En 2007, Consum incrementa amb 53 supermercats Supersol la xarxa de supermercats Consum i Consum Basic de què disposa a Catalunya, i consolida així la seua expansió a Catalunya. Aquell mateix any, la Cooperativa també adquirix 62 supermercats de Caprabo, repartits per la Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-la Manxa i Andalusia, i d’esta manera reforça la seua posició estratègica a l’arc mediterrani. Al maig de 2010 adquirix 21 supermercats a Vidal Europa i 1 a Eroski, seguint la seua política d’expansió orgànica.

 • null

  Actualitat

  Actualment, Consum desenvolupa la seua activitat en el sector de la distribució a través d’una xarxa comercial composta per més de 730 supermercats propis i franquícies Charter. Té una plantilla que supera els 15.363 treballadors, més de 3.300.000 de socis-clients i està present a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia, Castella-la Manxa, Aragó i Andalusia.

“En l’actualitat Consum compta amb més de 730 supermercats entre Consum i franquícies Charter.”

“El nostre col·lectiu de socis-clients supera ja els 3 milions de persones.”