
Anar a...
Propietats i beneficis: truita
Temporada: truita
T'ho posem fàcil
Cuina amb truita
Truita
La truita és un peix blanc que pertany a la família dels salmònids. Té el cos allargat, llis, esvelt i àgil, de color platejat i amb brins de diferents colors. La seua coloració externa varia en funció de l’espècie, la llum i l’edat de l’animal, entre altres factors.
El cap és robust, la mandíbula superior arriba més enllà de l’ull i conté unes dents agudes.
Encara que és un peix gran, les aletes de la truita són bastant xicotetes en comparació. Una vegada oberta, la carn de la truita pot ser blanca o ataronjada, segons l’alimentació. D’esta manera, es distingix entre truites blanques i salmonades.
Propietats i beneficis: truita
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre truita
La truita és un peix amb molt baix contingut en greix, encara que la carn conté una certa quantitat d’àcid omega-3. Este peix és font de proteïnes i minerals com el seleni i el fòsfor.
Pel que fa a la composició vitamínica, en la truita podem trobar vitamines del grup B, com ara B3, B6 i B12, a més de diferents vitamines dels grups A i E.
Composició nutricional: Calories: 90 kcal, Proteïnes: 15,7 g, Greixos: 3 g, Aigua: 81,3 g, Calci: 26 mg, Magnesi: 28 mg, Sodi: 58 mg, Potassi: 250 mg, Fòsfor: 208 mg, Seleni: 25 mg, Niacina: 5,1 mg, Vitamina B6: 0,43 mg, Vitamina B12: 5,2 mg, Folats: 9,4 mg, Vitamina A: 14 mg, Vitamina E: 1,5 mg
Valors nutricionals
90.0
Kcal
90.0
Kj
3.0 gr
Greix
0.0 gr
CHO
15.7 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal