
Anar a...
Propietats i beneficis: sorell
Temporada: sorell
T'ho posem fàcil
Cuina amb sorell
Sorell
El sorell, també conegut com sorell negre, sorell fumat o sorella és un peix blau d’aigua salada que pertany a la família dels caràngids. Té el cos allargat i comprimit, de color blau verdós amb tonalitats blanques o platejades, encara que el ventre és d’un to clar.
Els ulls i la boca són molt grans en relació amb la mida del cap. Com a característica principal, el sorell té dos aletes dorsals de diferent grandària i radi en les quals té un agulló verinós.
Propietats i beneficis: sorell
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre sorell
El sorell és un peix blau gras, encara que no per això se’n desaconsella el consum, ja que és un greix ric en àcids grassos omega-3. Este peix és font de proteïnes, vitamines i minerals com el seleni, el fòsfor i el potassi.
Pel que fa al contingut vitamínic, en el sorell destaca l’aportació elevada de vitamines del grup A, juntament amb vitamines del grup B, com la B12, la B3, la B6 i riboflavina.
Composició nutricional: Calories: 124 kcal, Proteïnes: 15,7 g, Greixos: 6,8 g, Aigua: 77,5 g, Calci: 17 mg, Ferro: 1 mg, Iode: 10 mg, Magnesi: 31 mg, Sodi: 64 mg, Potassi: 360 mg, Fòsfor: 239 mg, Seleni: 47 mg, Niacina: 9 mg, Vitamina B6: 0,63 mg, Vitamina B12: 10 mg, Folats: 1,2 mg, Vitamina A: 36 mg, Vitamina D: 16 mg, Vitamina E: 2,6 mg
Valors nutricionals
124.0
Kcal
124.0
Kj
6.8 gr
Greix
0.0 gr
CHO
15.7 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal