
Anar a...
Propietats i beneficis: soja
Temporada: soja
T'ho posem fàcil
Cuina amb soja
Soja
La planta lleguminosa de la qual s’obté la soja, la Glycine hyspida maxim, forma part de la família de les fabàcies. Es tracta d’una planta anual, els fruits de la qual són baines verdes (similars als fesols) amb unes llavors blanquinoses en l’interior que coneixem com a soja.
Hui dia hi ha moltes varietats de soja, que són classificades en funció de la maduresa i el cicle vegetatiu. Estes varietats les podem classificar en tres grups: la soja comuna (color blanquinós), la soja verda (de color verd) i la soja azuki (color granat).
A Espanya, les espècies més cultivades són les següents: akashi, amsoy, azzurra, calland, canton, gallarda, katai i panter.
Propietats i beneficis: soja
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre soja
Este llegum té un valor energètic alt, ja que conté quantitats destacables d’hidrats de carboni, proteïnes vegetals, vitamines com la tiamina, la niacina, la riboflavina, folats, vitamina B6 i vitamines del grup E. La soja també és una gran font de fibra i minerals com el calci, el ferro, el magnesi, el potassi, el fòsfor i el zinc.
A més, la soja és rica en propietats antioxidants gràcies al seu contingut en isoflavones. Per l’alt contingut en proteïnes d’origen vegetal que té, la soja pot enriquir la dieta en qualitat nutricional i resulta particularment útil per a vegans o vegetarians que volen incrementar la ingesta de proteïnes.
Composició nutricional: Calories: 406 kcal, Greix: 18,6 g, Proteïnes: 35,9 g, Hidrats de carboni: 15,8 g, Fibra: 15,7 g, Aigua: 8,7 g, Calci: 56 mg, Ferro: 9,7 mg, Magnesi: 250 mg, Potassi: 1.730 mg, Fòsfor: 660 mg, Vitamina A: 2 mg, Vitamina B6: 0,38 mg, Tiamina: 0,61 mg, Riboflavina: 0,27 mg, Niacina: 7,7 mg
Valors nutricionals
406.0
Kcal
406.0
Kj
18.6 gr
Greix
15.8 gr
CHO
35.9 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal