
Anar a...
Propietats i beneficis: sépia
Temporada: sépia
T'ho posem fàcil
Cuina amb sépia
Sépia
La sépia és un mol·lusc cefalòpode que pertany a la família dels sèpids. Té el cos aplanat i ovalat. La closca, l’os de sépia, és calcària i està totalment coberta per carn.
Els braços estan distribuïts en quatre parelles al voltant de la boca i tenen nombroses ventoses en la cara interna. L’últim parell, més llarg que els altres, li servix per a capturar les preses, ja que són enterament retràctils i acaben en unes maces amb ventoses.
Propietats i beneficis: sépia
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre sépia
La sépia té un contingut baix en greix, és font de proteïnes i àcids grassos omega-3, a més de minerals com, per exemple, el seleni, el iode, el fòsfor, el ferro i el potassi.
Pel que fa al contingut vitamínic, la sépia és font de vitamines dels grups B i E.
Composició nutricional: Calories: 71 kcal, Proteïnes: 16,1 g, Greixos: 0,7 g, Aigua: 83,3 g, Calci: 59 mg, Ferro: 3,4 mg, Iode: 64 mg, Magnesi: 30 mg, Sodi: 370 mg, Potassi: 310 mg, Fòsfor: 270 mg, Seleni: 65 mg, Niacina: 7,1 mg, Vitamina B6: 0,39 mg, Folats: 13 mg, Vitamina E: 2,4 mg
Valors nutricionals
71.0
Kcal
71.0
Kj
0.7 gr
Greix
0.0 gr
CHO
16.1 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal