
Anar a...
Propietats i beneficis: rave
Temporada: rave
T'ho posem fàcil
Cuina amb rave
Rave
El rave és una planta que pertany a la família de les crucíferes, l’arrel de les quals és comestible. Esta verdura presenta una tija ramosa amb fulles dentades i allargades la base de les quals s’unix a l’arrel i constituïx un nucli globós que varia en color i grandària depenent de la varietat.
El rave té l’origen a la Xina, però actualment es cultiva en moltes regions del món amb climes càlids o temperats. Podem trobar esta hortalissa en el supermercat tot l’any, ja que durant els mesos més càlids es cultiva a l’aire lliure i en els mesos més freds, en els hivernacles.
Propietats i beneficis: rave
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre rave
Esta verdura està composta en gran part per aigua i, entre els altres compostos que conté, trobem vitamines del grup C, que ajuden a previndre l’envelliment, a més d’una gran quantitat de calci, sodi, fòsfor i potassi, que ajuda al correcte funcionament dels músculs i del sistema nerviós.
En el porro destaca la presència de compostos de sofre com el glucosinalat, que ajuda a la creació del sabor picant en alguna de les varietats de raves.
Composició nutricional: Calories: 17 kcal, Greix: 0,1 g, Hidrats de carboni: 2,7 g, Proteïnes: 1 g, Fibra: 1 g, Aigua: 95,3 g, Calci: 34 mg, Iode: 16 mg, Ferro: 1,3 mg, Magnesi: 11 mg, Fòsfor: 31 mg, Potassi: 240 mg, Vitamina C: 20 mg
Valors nutricionals
17.0
Kcal
17.0
Kj
0.1 gr
Greix
2.7 gr
CHO
1.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal