
Anar a...
Propietats i beneficis: raïm
Temporada: raïm
T'ho posem fàcil
Cuina amb raïm
Raïm
El raïm és el fruit de la vida, arbust trepador de la família de les vitáceas. Aquest fruit en baia creix al costat d'uns altres formant raïms agrupats; el seu aspecte és xicotet, redó i està cobert per una pell molt fina el color de la qual pot variar segons el tipus de raïm. Aquesta pell embolica una polpa de sabor molt dolç i sucós que en el seu interior conté una llavor xicoteta.
El raïm és una fruita originària del Caucas. Actualment el seu ús i cultiu està estés al llarg del món, sobretot a Europa, tant per al seu consum en cru com per a l'elaboració de vi. Hui dia podem trobar raïm des de mitjan estiu fins a principis de l'hivern, i la recol·lecció d'aquest fruit es realitza durant mediats de setembre fins a finals de novembre.
Propietats i beneficis: raïm
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre raïm
Els nutrients del raïm poden variar depenent de la varietat. El raïm és ric en aigua i, en general, l’aportació en hidrats de carboni és més alta a la d’altres fruites per la composició en sucres que té.
El raïm és ric en folats i fitonutrients, encara que també en compostos fenòlics com els estilbens i els flavonoides. Entre els minerals que podem trobar en esta fruita destaquen el calci, el magnesi, el fòsfor i, en més gran manera, el potassi.
Composició nutricional: Calories: 69 kcal, Proteïnes: 0,6 g, Hidrats de carboni: 16,1 g, Fibra: 0,9 g, Aigua: 82,4 g, Calci: 17 mg, Iode: 2 mg, Magnesi: 10 mg, Sodi: 2 mg, Potassi: 250 mg, Fòsfor: 22 mg, Seleni: 1 mg, Folats: 6 mg, Vitamina A: 3 mg, Vitamina B6: 0,1 mg, Vitamina C: 4 mg, Tiamina: 0,61 mg
Valors nutricionals
69.0
Kcal
69.0
Kj
0.0 gr
Greix
16.1 gr
CHO
0.6 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal