
Anar a...
Propietats i beneficis: plàtan
Temporada: plàtan
T'ho posem fàcil
Cuina amb plàtan
Plàtan
El plàtan és el fruit del plataner o bananer, pertanyent a la família de les musáceas. Aquest fruit de pell gruixuda, que es caracteritza pel seu color groc i la seua forma allargada corba, és una de les fruites més conegudes del món.
El seu interior està format per una polpa de color crema molt dolça. Hui dia existeixen moltes varietats en el mercat, però les més conegudes són: plàtan xicotet, plàtan nan, plàtan gran, plàtan de Canàries, plàtan mascle, roig i gegant.
Propietats i beneficis: plàtan
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre plàtan
Des d’un punt de vista nutricional, l’elevat contingut de carbohidrats fa que el plàtan siga una bona font d’energia.
Entre l’aportació en minerals, cal destacar el potassi, el magnesi i el fòsfor. L’aportació vitamínica del plàtan inclou folats i vitamines dels grups A i C. A més, el plàtan conté inulina i altres fructooligosacàrids no digeribles que ajuden al trànsit intestinal.
Composició nutricional: Calories: 94 kcal, Proteïnes: 1,2 g, Hidrats de carboni: 20 g, Fibra: 3,4 g, Aigua: 75,1 g, Calci: 9 mg, Magnesi: 38 mg, Potassi: 350 mg, Fòsfor: 28 mg, Folats: 22 mg, Vitamina A: 18 mg, Vitamina C: 10 mg
Valors nutricionals
94.0
Kcal
94.0
Kj
0.0 gr
Greix
20.0 gr
CHO
1.2 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal