
Anar a...
Propietats i beneficis: pésols
Temporada: pésols
T'ho posem fàcil
Cuina amb pésols
Pésols
A pesar que hi ha la creença que els pésols són una verdura, en realitat són un llegum, com els cigrons o les llentilles. El pésol és la llavor de la Pisum sativum, una planta enfiladissa que pertany a la família de les lleguminoses.
Esta planta, després de florir, genera unes baines verdes i allargades (semblants als fesols) en l’interior de les quals hi ha les llavors.
Propietats i beneficis: pésols
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre pésols
Els pésols són un llegum amb un alt contingut en aigua i sense lípids. A més, són font de vitamines del grup A, vitamines del grup C, folats, niacina i minerals, dels quals destaquen el fòsfor i el potassi, este últim en més quantitat. A més, també contenen aminoàcids com la leucina, la lisina, la fenilalanina, l’arginina o l’alanina.
Per l’alt contingut en proteïnes d’origen vegetal que tenen, els pésols poden enriquir la dieta en qualitat nutricional i resulten particularment útils per a vegans o vegetarians que volen incrementar la ingesta de proteïnes.
Composició nutricional: Calories: 80 kcal, Greixos: 0,4 g, Proteïnes: 5,3 g, Hidrats de carboni: 10 g, Fibra: 7,8 g, Aigua: 76,5 g, Calci: 25 mg, Ferro: 1,5 mg, Magnesi: 27 mg, Potassi: 340 mg, Fòsfor: 122 mg, Vitamina B6: 0,1 mg, Vitamina A: 50 mg, Vitamina C: 18 mg, Tiamina: 0,3 mg, Niacina: 3 mg, Riboflavina: 0,11 mg
Valors nutricionals
80.0
Kcal
80.0
Kj
0.4 gr
Greix
10.0 gr
CHO
5.3 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal