
Anar a...
Propietats i beneficis: mero
Temporada: mero
T'ho posem fàcil
Cuina amb mero
Mero
El mero és un peix blanc que pertany a la família dels serrànids. Té el cos ovalat, amb els costats aplanats i de color verd fosc, amb certs matisos marrons foscos, grocs i blancs. Té el cap igual de gran que la boca, uns llavis molt grossos i una mandíbula prominent.
Esta espècie destaca, entre altres coses, perquè en la part de davant de les aletes dorsals té unes espines prominents. Una vegada obert, la carn és rosada, blana i gustosa.
Propietats i beneficis: mero
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre mero
És un peix amb carn magra. El poc greix que podem trobar en el mero es deu a l’àcid gras omega-3. El contingut en proteïnes que conté és elevat, igual que l’aportació en minerals com el fòsfor i el seleni.
Pel que fa a l’aportació vitamínica, podem destacar vitamines del grup B, en concret, B12, B6 i B3.
Composició nutricional: Calories: 82 kcal, Proteïnes: 17,8 g, Greixos: 2,3 g, Aigua: 79,9 g, Calci: 30 mg, Ferro: 0,4 mg, Magnesi: 23 mg, Zinc: 0,5 mg, Sodi: 80 mg, Potassi: 255 mg, Fòsfor: 199 mg, Seleni: 36,5 mg, Niacina: 6,9 mg, Vitamina B6: 0,32 mg, Folats: 11 mg, Vitamina E: 0,8 mg
Valors nutricionals
82.0
Kcal
82.0
Kj
2.3 gr
Greix
0.0 gr
CHO
17.8 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal