
Anar a...
Propietats i beneficis: maduixa
Temporada: maduixa
T'ho posem fàcil
Cuina amb maduixa
Maduixa
Les maduixes i maduixots (la seua varietat més gran) són diverses espècies de plantes rèptils del gènere Fragaria, pertanyents a la família de les rosàcies. Les maduixes es caracteritzen per tindre un roig intens i una forma cònica, amb una corona de fulles xicotetes i verds situada en la seua part superior.
De tacte rugós, aquest fruit es tracta d'un receptacle floral que conté multitud de llavors anomenades aquenios.
El sabor de la maduixa varia en funció del seu grau de maduresa, ja que quan el fruit encara està verd és àcid, mentre que quan està madur es tracta d'un mos dolç i sucós.
Propietats i beneficis: maduixa
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre maduixa
Les maduixes són una fruita molt poc energètica, ja que gran part del contingut és aigua. En la resta de la composició de la maduixa hi ha hidrats de carboni, fonamentalment sucres, a més de minerals com el fòsfor i el potassi.
El color viu d’esta fruita es deu, en gran part, a uns pigments vegetals (flavonoides), que en l’organisme actuen com a antioxidants, efecte aconseguit també per la presència en la composició de quantitats importants de polifenols i vitamines del grup C.
Composició nutricional: Calories: 40 kcal, Greixos: 0,5 g, Proteïnes: 0,7 g, Hidrats de carboni: 7 g, Fibra: 2,2 g, Aigua: 89,6 g, Calci: 25 mg, Ferro: 0,8 mg, Magnesi: 12 mg, Potassi: 190 mg, Fòsfor: 26 mg, Vitamina A: 1 mg, Vitamina B6: 0,06 mg, Vitamina C: 60 mg, Folats: 20 mg, Tiamina: 0,02 mg, Riboflavina: 0,04 mg, Niacina: 0,6 mg
Valors nutricionals
40.0
Kcal
40.0
Kj
0.5 gr
Greix
7.0 gr
CHO
0.7 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal