
Anar a...
Propietats i beneficis: llentilles
Temporada: llentilles
T'ho posem fàcil
Cuina amb llentilles
Llentilles
Les llentilles són les llavors obtingudes de la planta Lens culinaris, que pertany a la família de les lleguminoses. Es tracta d’una planta amb tiges fines, de les quals broten unes fulles punxegudes i unes flors xicotetes amb pètals de color clar d’on ixen les llentilles.
Propietats i beneficis: llentilles
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre llentilles
La llentilla és un llegum molt baix en greix i amb un gran valor energètic. És ric en minerals com el ferro, el magnesi, el zinc, el potassi, el fòsfor i el seleni, a més de fibra. Pel que fa al contingut vitamínic, les llentilles són riques en tiamina, niacina, folats, vitamina B6 i vitamines del grup A.
Per l’alt contingut en proteïnes d’origen vegetal que tenen, les llentilles poden enriquir la dieta en qualitat nutricional i resulten particularment útils per a vegans o vegetarians que volen incrementar la ingesta de proteïnes.
Composició nutricional: Calories: 351 kcal, Greix: 1,8 g, Proteïnes: 23,8 g, Hidrats de carboni: 54 g, Fibra: 11,7 g, Aigua: 8,7 g, Calci: 56 mg, Ferro: 7,1 mg, Magnesi: 78 mg, Potassi: 737 mg, Fòsfor: 240 mg, Vitamina A: 10 mg, Vitamina B6: 0,6 mg, Tiamina: 0,5 mg, Riboflavina: 0,2 mg, Niacina: 5,6 mg
Valors nutricionals
351.0
Kcal
351.0
Kj
0.0 gr
Greix
54.0 gr
CHO
23.8 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal