
Anar a...
Propietats i beneficis: llagostí
Temporada: llagostí
T'ho posem fàcil
Cuina amb llagostí
Llagostí
El llagostí és un crustaci decàpode que pertany a la família dels peneids. Té el cos xicotet, fi, comprimit i corbat. La carn és blanca i està coberta per una closca ataronjada semidura.
Al voltant del cap, que és gran, té unes dents punxants i uns ulls negres que sobreïxen. El llagostí té deu potes, crestes en els segments abdominals i una cua en forma de palmito.
Propietats i beneficis: llagostí
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre llagostí
Este crustaci té poc de greix en la composició, però el contingut en colesterol és elevat. El llagostí és ric en proteïnes i en àcid omega-3. Entre els minerals que conté podem destacar el iode, el fòsfor, el seleni, el calci, el magnesi i el zinc.
Pel que fa a l’aportació vitamínica, en el llagostí destaquen les vitamines del grup B, com la B12 i la B3.
Composició nutricional: Calories: 93 kcal, Proteïnes: 20,1 g, Greixos: 1,4 g, Aigua: 78,5 g, Calci: 220 mg, Ferro: 1,9 mg, Iode: 90 mg, Magnesi: 76 mg, Zinc: 3,6 mg, Sodi: 146 mg, Potassi: 266 mg, Fòsfor: 259 mg, Seleni: 24,3 mg, Niacina: 7,4 mg, Vitamina B6: 0,1 mg, Folats: 2 mg, Vitamina A: 9 mg, Vitamina E: 1,5 mg
Valors nutricionals
93.0
Kcal
93.0
Kj
1.4 gr
Greix
0.0 gr
CHO
20.1 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal