
Anar a...
Propietats i beneficis: coliflor
Temporada: coliflor
T'ho posem fàcil
Cuina amb coliflor
Coliflor
La coliflor és el nom comú d’una varietat de col que pertany a la família de les crucíferes. Esta verdura (molt similar a la col de Brussel·les) està formada per un ram de gemmes blanques unflades i unes fulles verdes que les emboliquen, que impedixen que arribe el sol a la massa i la caracteritzen amb este color a causa de la falta de clorofil·la.
Normalment, és de color ivori, encara que en algunes varietats també poden ser grogues o roges. El sabor d’esta verdura és lleugerament dolç.
Propietats i beneficis: coliflor
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre coliflor
La coliflor compartix amb la resta de verdures crucíferes un alt contingut en aigua. Això, sumat al baix contingut en hidrats de carboni, proteïnes i greixos, la convertix en un aliment de baix contingut energètic.
En el valor nutricional de la coliflor trobem un elevat contingut de vitamina C (encara que se’n pot perdre part durant la cocció).
Esta verdura, com tot aliment d’origen vegetal, també té unes altres característiques i qualitats com la riquesa en fibra, minerals com el calci, ferro, fòsfor i potassi, que ajuda al correcte funcionament dels músculs.
Composició nutricional: Calories: 27 kcal, Greix: 0,2 g, Proteïnes: 2,2 g, Fibra: 2,1 g, Aigua: 92,4 g, Calci: 22 mg, Ferro: 1 mg, Magnesi: 16 mg, Fòsfor: 60 mg, Potassi: 350 mg, Vitamina C: 67 mg
Valors nutricionals
27.0
Kcal
27.0
Kj
0.2 gr
Greix
0.0 gr
CHO
2.2 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal