
Anar a...
Propietats i beneficis: clòtxina
Temporada: clòtxina
T'ho posem fàcil
Cuina amb clòtxina
Clòtxina
La clòtxina és un mol·lusc d’aigua salada format per una petxina i una massa visceral. La closca és de color negre blavós, plena de relleus i amb un tacte rugós. La carn és blana i d’un color groc ataronjat.
Propietats i beneficis: clòtxina
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre clòtxina
La clòtxina és un aliment molt baix en greix, encara que entre la composició hi trobem l’omega-3. Este mol·lusc és font de proteïnes i minerals com el seleni, el ferro, el fòsfor, el iode i el zinc. El ferro és el mineral més destacat: estos mol·luscos en contenen més que moltes carns com, per exemple, el porc o la vedella.
També és font de vitamines del grup B, folats i niacina, que afavorix el correcte desenvolupament del sistema nerviós.
Composició nutricional: Calories: 60 kcal, Proteïnes: 10,8 g, Greixos: 1,9 g, Aigua: 87,3 g, Calci: 80 mg, Ferro: 4,5 mg, Iode: 35 mg, Magnesi: 23 mg, Zinc: 1,8 mg, Sodi: 210 mg, Potassi: 92 mg, Fòsfor: 236 mg, Seleni: 56 mg, Niacina: 3 mg, Folats: 33 mg, Vitamina B12: 8 mg
Valors nutricionals
60.0
Kcal
60.0
Kj
1.9 gr
Greix
0.0 gr
CHO
10.8 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal