
Anar a...
Propietats i beneficis: carlota
Temporada: carlota
T'ho posem fàcil
Cuina amb carlota
Carlota
La carlota és l’arrel de la planta amb el mateix nom i que pertany a la família de les apiàcies. És una planta bianual que durant el primer any forma escasses fulles i arrel, mentre que, després d’un període de descans, forma la tija i florix.
La part comestible de la carlota és l’arrel engrossida, que té una forma grossa i allargada, amb una longitud que pot canviar segons la varietat. Encara que habitualment la carlota és de color taronja, les varietats més representatives oscil-len entre els colors taronja, morat, blanc, roig i groc. La carlota, crua o cuita, té un sabor molt dolç. A Espanya, la varietat més comercialitzada és la carlota semillarga de Nantes.
Propietats i beneficis: carlota
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre carlota
El component més abundant en la carlota, com en la resta de verdures i hortalisses, és l’aigua, seguit dels hidrats de carboni que aporten energia a l’organisme.
A més, conté una quantitat molt significativa de vitamines del grup A (betacarotens i luteïna en majors proporcions), vitamines del grup C i minerals com el ferro, el iode i el potassi, este últim en més quantitat.
Composició nutricional: Calories: 40 kcal, Hidrats de carboni: 7,3 g, Proteïnes: 0,9 g, Fibra: 2,9 g, Aigua: 88,7 g, Calci: 41 mg, Ferro: 0,7 mg, Magnesi: 13 mg, Fòsfor: 37 mg, Potassi: 255 mg, Vitamina A: 1.346 mg, Vitamina C: 6 mg
Valors nutricionals
40.0
Kcal
40.0
Kj
0.0 gr
Greix
7.3 gr
CHO
0.9 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal