Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs
Zanahoria

Anar a...

Propietats i beneficis: carlota

Temporada: carlota

T'ho posem fàcil

Cuina amb carlota

Carlota

La carlota és l’arrel de la planta amb el mateix nom i que pertany a la família de les apiàcies. És una planta bianual que durant el primer any forma escasses fulles i arrel, mentre que, després d’un període de descans, forma la tija i florix.

La part comestible de la carlota és l’arrel engrossida, que té una forma grossa i allargada, amb una longitud que pot canviar segons la varietat. Encara que habitualment la carlota és de color taronja, les varietats més representatives oscil-len entre els colors taronja, morat, blanc, roig i groc. La carlota, crua o cuita, té un sabor molt dolç. A Espanya, la varietat més comercialitzada és la carlota semillarga de Nantes.

Propietats i beneficis: carlota

Alguns beneficis que no sabies sobre prendre carlota

El component més abundant en la carlota, com en la resta de verdures i hortalisses, és l’aigua, seguit dels hidrats de carboni que aporten energia a l’organisme.

A més, conté una quantitat molt significativa de vitamines del grup A (betacarotens i luteïna en majors proporcions), vitamines del grup C i minerals com el ferro, el iode i el potassi, este últim en més quantitat.

Composició nutricional: Calories: 40 kcal, Hidrats de carboni: 7,3 g, Proteïnes: 0,9 g, Fibra: 2,9 g, Aigua: 88,7 g, Calci: 41 mg, Ferro: 0,7 mg, Magnesi: 13 mg, Fòsfor: 37 mg, Potassi: 255 mg, Vitamina A: 1.346 mg, Vitamina C: 6 mg

Valors nutricionals

40.0

Kcal

40.0

Kj

0.0 gr

Greix

7.3 gr

CHO

0.9 gr

Proteïnes

0.0 gr

Sal

Temporada: carlota

Gener
Febrer
Març
Abril
Maig
Juny
Juliol
Agost
Setembre
Octubre
Novembre
Desembre

T'ho posem fàcil

Cuina amb carlota

Modal Register