
Anar a...
Propietats i beneficis: carabassa
Temporada: carabassa
T'ho posem fàcil
Cuina amb carabassa
Carabassa
La carabassa és el fruit en baia de la carabassera. Esta planta herbàcia, que pertany a la família de les cucurbitàcies, té un aspecte aspre i de les tiges li broten grans fulles verdes dentades, però també unes flors grogues que donen com a fruit esta verdura.
Es desconeix l’origen d’esta verdura, però actualment estes plantes se solen sembrar en totes les zones càlides del planeta. En el mercat podem disposar de carabasses al llarg de tot l’any, ja que depenent del cultiu n’hi ha diferents varietats.
Propietats i beneficis: carabassa
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre carabassa
Esta verdura és rica en vitamines i minerals essencials sense aportar a penes calories ni greixos.
Conté una gran quantitat de vitamines dels grups A i C, que ajuden a previndre l’envelliment oxidatiu.
Entre els minerals que té destaquen el calci, el potassi, el fòsfor i el magnesi.
Composició nutricional: Calories: 15 kcal, Greix: 0,2 g, Proteïnes: 0,7 g, Fibra: 1 g, Aigua: 95,9 g, Calci: 29 mg, Ferro: 0,4 mg, Magnesi: 10 mg, Fòsfor: 19 mg, Potassi: 130 mg, Vitamina A: 75 mg, Vitamina C: 14 mg, Vitamina E: 1,06 mg
Valors nutricionals
15.0
Kcal
15.0
Kj
0.2 gr
Greix
0.0 gr
CHO
0.7 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal