
Anar a...
Propietats i beneficis: calamar
Temporada: calamar
T'ho posem fàcil
Cuina amb calamar
Calamar
El calamar té el cos musculós, en forma de cilindre comprimit i esmolat, que acaba en dos aletes triangulars negres. Esta espècie presenta dos regions: el cap, on es troben els ulls i els deu peus; i el mantell, on s’allotja la ploma i l’esquelet. Dels braços que té en destaquen dos, els més grans, que són tentacles mòbils i flexibles amb extrems en forma de paleta.
Les fibres musculars d’este cefalòpode li permeten contraure’s i relaxar-se, tant per a agafar aigua i expulsar-ne com per a crear canvis bruscos d’orientació. Este animal té els sexes separats i diferenciats per un tentacle específic per a dur a terme la fecundació. El calamar, com altres cefalòpodes, fa ús del mimetisme i la tinta com a sistemes de defensa enfront d’altres animals.
Propietats i beneficis: calamar
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre calamar
Este animal és font de proteïnes i àcids grassos com, per exemple, l’omega-3. A més, és ric en minerals com el seleni, el fòsfor, el iode, folats i vitamines dels grups A, B, E i C.
Cal assenyalar que el calamar és el cefalòpode amb més contingut en colesterol, per tant, no és convenient abusar-ne.
Composició nutricional: Calories: 80 kcal, Proteïnes: 17 g, Greixos: 1,3 g, Aigua: 81,7 g, Calci: 78 mg, Ferro: 1,7 mg, Iode: 64 mg, Magnesi: 36 mg, Zinc: 1,2 mg, Sodi: 425 mg, Potassi: 93 mg, Fòsfor: 185 mg, Seleni: 44,8 mg, Folats: 5,1 mg, Vitamina C: 4,7 mg, Vitamina A: 70 mg, Vitamina E: 2,7 mg
Valors nutricionals
80.0
Kcal
80.0
Kj
1.3 gr
Greix
0.0 gr
CHO
17.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal