
Anar a...
Propietats i beneficis: bruixa
Temporada: bruixa
T'ho posem fàcil
Cuina amb bruixa
Bruixa
La bruixa és un peix blanc de la família dels escoftàlmids. És un peix xicotet, pla, de color rosat i pell molt fràgil. Té el cos ovalat, pla i comprimit. La bruixa té la cara gran en relació amb el cos, els ulls xicotets i la boca molt gran. Este peix té una aleta dorsal que li recorre quasi tot el cos i una aleta caudal acabada en una punta obtusa.
Hui dia hi ha dos espècies d’este peix: la bruixa sense taques i la bruixa de quatre taques. Mentre que la bruixa sense taques residix en les aigües salades de l’Atlàntic, la bruixa de quatre taques la podem trobar en el mar Mediterrani.
Propietats i beneficis: bruixa
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre bruixa
La bruixa és un peix blanc amb un baix contingut en greix. La carn és font de proteïnes biològiques i de minerals com el seleni, el fòsfor i el magnesi.
Pel que fa a la composició vitamínica, este peix és ric en vitamines del grup B, en concret, B3, B6 i B12.
Composició nutricional: Calories: 80 kcal, Proteïnes: 15,8 g, Greixos: 1,9 g, Aigua: 82,3 g, Calci: 33,6 g, Ferro: 0,96 mg, Iode: 16 mg, Magnesi: 42,1 mg, Sodi: 150 mg, Potassi: 250 mg, Fòsfor: 260 mg, Seleni: 24 mg, Niacina: 3,7 mg, Folats: 11,2 mg, Vitamina B12: 1,1 mg
Valors nutricionals
80.0
Kcal
80.0
Kj
1.9 gr
Greix
0.0 gr
CHO
15.8 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal