
Anar a...
Propietats i beneficis: bleda
Temporada: bleda
T'ho posem fàcil
Cuina amb bleda
Bleda
La bleda és una planta herbàcia que pertany a la família de les quenopodiàcies. Té grans fulles de color verd i pecíols blancs anomenats penques. Les parts comestibles d’esta verdura són tant la fulla com la penca.
Hui dia podem trobar diferents varietats de bledes en el mercat, que es dividixen en funció del color i de la mida de les fulles.
Les més conegudes són la bleda groga de Lió i la bleda verda amb penca Bressane. Esta última és la més apreciada, coneguda i cultivada.
Propietats i beneficis: bleda
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre bleda
La bleda és una verdura amb un alt valor nutritiu i baixa aportació calòrica. A més, és rica en fibra i minerals com el iode, ferro, magnesi i potassi.
Entre el contingut vitamínic que té cal destacar la presència de folats, niacina i vitamines dels grups A i C.
Composició nutricional: Calories: 41 kcal, Greix: 0,4 g, Proteïnes: 2 g, Fibra: 5,6 g, Aigua: 87,5 g, Calci: 80 mg, Ferro: 3 mg, Iode: 35 mg, Magnesi: 71 mg, Potassi: 550 mg, Fòsfor: 40 mg, Folats: 140 mg, Vitamina C: 20 mg, Vitamina A: 183 m
Valors nutricionals
41.0
Kcal
41.0
Kj
0.4 gr
Greix
0.0 gr
CHO
2.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal