
Anar a...
Propietats i beneficis: besuc
Temporada: besuc
Cuina amb besuc
Besuc
El besuc un peix blanc que pertany a la família dels espàrids. Este peix, de grans ulls que sobreïxen, es caracteritza per tindre un cos alt i comprimit. Té la pell rosada en els laterals, platejada en el ventre i té una taca negra en la part superior del cos, encara que en els exemplars joves no arriba a vore’s.
El besuc és un peix hermafrodita, com la resta de la família dels espàrids.
Propietats i beneficis: besuc
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre besuc
És un dels peixos magres amb menys contingut de greix. El besuc es considera font de proteïnes de valor biològic i vitamines del grup B, com la B12 i la B3 (niacina), encara que també conté folats i vitamines dels grups A i E.
Pel que fa al contingut en minerals, destaca el seleni, el fòsfor i el potassi, este últim en més quantitat.
Composició nutricional: Calories: 86 kcal, Proteïnes: 17 g, Greixos: 2 g, Aigua: 81 g, Calci: 30 mg, Magnesi: 25 mg, Sodi: 23 mg, Potassi: 310 mg, Fòsfor: 210 mg, Seleni: 45 mg, Niacina: 5 mg, Folats: 10,4 mg, Vitamina B12: 2,9 mg, Vitamina A: 9 mg, Vitamina E: 1,5 mg
Valors nutricionals
86.0
Kcal
86.0
Kj
2.0 gr
Greix
0.0 gr
CHO
17.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal