
Anar a...
Propietats i beneficis: api
Temporada: api
T'ho posem fàcil
Cuina amb api
Api
L’api és un vegetal que pertany a la família de les umbel·líferes. Esta planta té tiges grosses verds i estriades que formen una penca que acaba en un ram de fulles estriades.
Amb el nom d’api es coneix l’espècie que es consumix per les fulles; per tant, no s’inclou l’api-nap o l’api-rave, encara que estos dos siguen de la mateixa espècie.
L’api es consumix fresc, bollit o com un additiu per a donar sabor als caldos i guisats.
Propietats i beneficis: api
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre api
Esta verdura és un aliment amb baix contingut energètic a causa de l’alt contingut en aigua que té.
Conté vitamines dels grups A, B i C, a més de ser ric en potassi, magnesi, calci, sodi i ferro.
L’api també és ric en nutrients amb efecte antioxidant com els polifenols, tanins i flavonoides.
Composició nutricional: Calories: 16 kcal, Greix: 0,2 g, Proteïnes: 1,3 g, Fibra: 1,8 g, Aigua: 95,4 g, Calci: 55 mg, Ferro: 0,6 mg, Sodi: 126 mg, Magnesi: 15 mg, Fòsfor: 32 mg, Potassi: 341 mg, Folats: 12 mg, Vitamina A: 95 mg, Vitamina B6: 0,1 mg, Vitamina C: 7 mg
Valors nutricionals
16.0
Kcal
16.0
Kj
0.2 gr
Greix
0.0 gr
CHO
1.3 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal