
Anar a...
Propietats i beneficis: all
Temporada: all
T'ho posem fàcil
Cuina amb all
All
L’all és el fruit d’una herbàcia olorosa de la família de les liliàcies. Este bulb o cabeça està format per diversos grans, que es troben recoberts per unes cobertes que els protegixen anomenades túniques.
El color d’estes corfes varia del blanc al rosat. Este fruit també es cull en verd (abans que madure) per a consumir-lo com a all tendre. L’època de sembra és la mateixa que la dels alls secs, però els tendres es cullen quan comença la formació del bulb.
Propietats i beneficis: all
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre all
Este fruit és font de minerals com el iode, el fòsfor i el potassi, però també de vitamines del grup B com la niacina, la vitamina B6 o els folats.
Des de la Fundació Espanyola del Cor (FEC) es recomana incloure l’all en la dieta no només per a reduir el colesterol roín i protegir el cor, sinó com a remei depuratiu, antisèptic i antibacterià.
Composició nutricional: Calories: 118 kcal, Greix: 0,3 g, Proteïnes: 5,3 g, Fibra: 1,1 g, Aigua: 70,3 g, Calci: 14 mg, Ferro: 1,5 mg, Magnesi: 25 mg, Fòsfor: 134 mg, Potassi: 529 mg, Folats: 5 mg, Niacina: 1,3 mg, Vitamina B6: 0,38 mg, Vitamina C: 11 mg
Valors nutricionals
118.0
Kcal
118.0
Kj
0.3 gr
Greix
0.0 gr
CHO
5.3 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal