
Anar a...
Propietats i beneficis: aladroc
Temporada: aladroc
T'ho posem fàcil
Cuina amb aladroc
Aladroc
L’aladroc és un peix blau que pertany a la família dels engràulids. És un peix molt xicotet que es caracteritza per tindre el cos molt allargat i lleugerament esclafat lateralment. Té la pell d’un brillant color platejat i està recoberta per escates, xicotetes i caduques, que es desprenen amb molta facilitat.
Té un morro punxegut, grans ulls que sobreïxen, una aleta que sobreïx a meitat del llom, una aleta anal des de la meitat del ventre i una cua bastant dividida.
Propietats i beneficis: aladroc
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre aladroc
Com que és un peix blau, té més quantitat de greix que altres espècies i un alt contingut en omega-3. L’aladroc és també font de proteïnes de valor biològic i, pel que fa a l’aportació en minerals, podem destacar el seleni, el fòsfor i el potassi.
Esta espècie és rica en vitamines del grup B, com la B12, la B3 (niacina) i la B6, a més de vitamines del grup D, que ajuden en la correcta absorció de minerals.
Composició nutricional: Calories: 127 kcal, Proteïnes: 17,6 g, Greixos: 6,3 g, Aigua: 76,1 g, Calci: 30 mg, Ferro: 1 mg, Magnesi: 29 mg, Sodi: 116 mg, Potassi: 331 mg, Fòsfor: 182 mg, Seleni: 36,5 mg, Niacina: 8,3 mg, Vitamina B6: 1,1 mg, Folats: 8,7 mg, Vitamina A: 47 mg, Vitamina D: 8 mg
Valors nutricionals
127.0
Kcal
127.0
Kj
6.3 gr
Greix
0.0 gr
CHO
17.6 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal