
Anar a...
Propietats i beneficis: faves
Temporada: faves
T'ho posem fàcil
Cuina amb faves
Faves
La fava és el fruit comestible de la Vicia faba, una planta que pertany a la família de les fabàcies, a la qual dona nom. Es tracta d’una planta enfiladissa amb una gran tija, de la qual broten unes fulles i unes flors blanques que s’agrupen i donen com a fruit una baina verda, gran, vellosa i carnosa (semblant al fesol).
A dins se situen unes llavors blanques amb forma de renyó, que coneixem com a faves i que poden consumir-se tant seques com fresques.
Propietats i beneficis: faves
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre faves
Les faves són una font de fibra, proteïnes i hidrats de carboni. Entre les vitamines que té, destaquen les del grup C, folats, niacina i tiamina. Així mateix, les faves són riques en ferro i potassi, que afavorix el correcte desenvolupament dels músculs i del sistema nerviós.
Per l’alt contingut en proteïnes d’origen vegetal que tenen, les faves poden enriquir la dieta en qualitat nutricional i resulten particularment útils per a vegans o vegetarians que volen incrementar la ingesta de proteïnes.
Composició nutricional: Calories: 65 kcal, Greix: 0,4 g, Proteïnes: 4,6 g, Hidrats de carboni: 8,6 g, Fibra: 4,2 g, Aigua: 82,2 g, Calci: 23 mg, Ferro: 1,7 mg, Magnesi: 28 mg, Potassi: 323 mg, Fòsfor: 84 mg, Vitamina A: 42 mg, Vitamina C: 24 mg, Tiamina: 0,17 mg, Niacina: 2,8 mg
Valors nutricionals
65.0
Kcal
65.0
Kj
0.4 gr
Greix
8.6 gr
CHO
4.6 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal