
Anar a...
Propietats i beneficis: fesols
Temporada: fesols
T'ho posem fàcil
Cuina amb fesols
Fesols
Els fesols són les llavors seques extretes de les beines de la planta Phaseolus vulgaris, de la família de les lleguminoses. Hi ha nombroses varietats d’esta planta, de la qual es consumixen tant les beines verdes (fesol tendre o chauchas) com els grans secs. Estes llavors tenen forma de renyó, una pell molt dura i presenten diferent aspecte segons la varietat de consum.
Actualment, en el mercat n’hi ha quatre espècies molt destacades i comercialitzades: el fesol comú (roig, negre i blanc), el fesol roig (color roig o porpra), el fesol negre i les fabes (més grans, aplanades i de color blanc).
Propietats i beneficis: fesols
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre fesols
Els fesols són un aliment amb molt baix contingut en greix i hidrats i un alt contingut en fibra, que ajuda a afavorir el trànsit intestinal. Pel que fa a l’aportació de vitamines i minerals, els fesols contenen una gran quantitat de potassi, calci i magnesi. I, en menys proporció, ferro, zinc, fòsfor, tiamina, niacina i vitamina B6.
Per l’alt contingut en proteïnes d’origen vegetal que tenen, els fesols poden enriquir la dieta en qualitat nutricional i resulten particularment útils per a vegans o vegetarians que volen incrementar la ingesta de proteïnes.
Composició nutricional: Calories: 349 kcal, Greix: 1,4 g, Proteïnes: 19 g, Hidrats de carboni: 52,5 g, Fibra: 25,4 g, Aigua: 1,7 g, Calci: 128 mg, Ferro: 6,7 mg, Magnesi: 160 mg, Potassi: 1.160 mg, Fòsfor: 400 mg, Vitamina B6: 0,56 mg, Tiamina: 0,5 mg, Niacina:5,9 mg, Riboflavina: 0,15 mg
Valors nutricionals
349.0
Kcal
349.0
Kj
1.4 gr
Greix
52.5 gr
CHO
19.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal