Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Vi tranquil: què és?

Subtítulo

Descobrix què són els vins tranquils, com s’elaboren i les diferències que presenten respecte dels vins espumosos. No et perdes perdes l’oportunitat d’aprendre més!

Imagen destacada
Body

Eva Pizarro

Sommelier en el restaurant Fierro i formadora en Tandem Gastronómico.

De què parlem quan ens referim a un vi tranquil?

Segons la Llei europea del vi, s’entén per vins tranquils aquells que es produïxen en un procés de fermentació natural amb rents del most del raïm i on no es concentra gas carbònic, fet que el diferencia del vi espumós; a més, no han de contenir alcohol afegit.

Per tant, els vins tranquils són la majoria dels que podem trobar en la nostra tenda habitual. Llavors, quins se’n queden fora? 

  1. En primer lloc i el més obvi, els vins espumosos: són aquells que contenen gas dissolt, produït durant una segona fermentació en botella o altres mètodes autoritzats segons les diferents regions. Si vols saber-ne més, no et perdes el nostre article sobre Caves i xampanys.
  2. També es queden fora dels vins tranquils els vins generosos: els que obtenen el grau alcohòlic adquirit amb l’addicció d’alcohol vínic. També anomenats vins fortificats, poden arribar fins als 18º.
  3. Els vins de licor també en queden exclosos: són els que s’obtenen a partir d’un vi o un most com a producte base i als quals s’afig alcohol, aiguardent o destil·lats provinents del raïm.

Després de vore els vins no classificats com a tranquils, anem amb estos últims:

Tots es poden elaborar en sec o poden ser dolços o semidolços; a més, hi ha cabuda per a tot tipus de criança, des de joves fins a grans reserves.

No deixes de descobrir la gran varietat de vins que hi ha, segur que en trobes un en els supermercats Consum per a cada moment.

Comentaris (0)
Modal Register