Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Vins semidolços

Subtítulo
Els vins semidolços han guanyat popularitat. Descobreix el nostre catàleg de vins semidolços tant blancs com negres i amb quins plats maridan millor.
Imagen destacada
Body

Eva Pizarro

Sumiller en restaurante Fierro y formadora en Tandem Gastronómico.

Els vins semidolços han guanyat popularitat, sobretot, entre la gent jove i aquells que s’inicien en el món del vi, i és que els vins semidolços conquisten a la primera.

Si hi ha una cosa que caracteritza estos vins és l’amabilitat. Són vins molt aromàtics, ja que normalment s’hi utilitza un raïm molt terpènic que aconseguix una certa maduresa sense problemes. Molt d’este raïm naix al Mediterrani, banyat per la llum, amb llargues hores de sol i temperatures càlides. Moscatell, malvasia, macabeu, palomí o riesling en són una bona mostra.

Per a obtindre un vi semidolç, no només cal esta maduresa, sinó que hem de mantindre sucres en el vi resultant. Com ho aconseguim? Ja hem vist en articles anteriors com la fermentació és la responsable de transformar els sucres i altres components en alcohol. Si la fermentació es duu a terme fins al final obtindrem un vi sec, però si la interrompem abans el resultat final serà la gamma que ens porte als vins dolços:

  • Els vins dolços presenten un contingut de sucres residuals superior a 45 g per litre
  • Els semidolços tenen un contingut de sucres superior a 12 g per litre i fins a 45 g per litre
  • Els vins semisecs tenen un nivell de sucres residuals entre 5 i 12 g per litre

Per últim, els vins secssón els que tenen concentracions de sucres inferiors a 5 g per cada litre de vi.

Recordem que el sucre restant sempre ha de provindre del raïm, dels nivells de maduresa d’este i mai afegit. En este cas, parlaríem d’una altra classificació dels vins especials.

Les característiques pel que fa a aromes i sabors seran molt diferents, tal com hem avançat. Seran vins molt fragants, amb aroma d’orellanes, de fruita en almívar, de fruita de pinyol, de flors grogues…En boca es mostraran amables, sense una excessiva acidesa i una dolçor que no arriba a ser embafadora.

Estes característiques els fan ideals per a prendre com a aperitiu, amb ensalades i verdures, i amb productes de la mar com ara peix i marisc. Però anem més enllà: combinar-los amb formatges i inclús amb foie és màgic. Les postres amb fruites són companyes de viatge imprescindibles.

En el celler de Consum trobaràs el teu vi ideal per a cada ocasió, i si esta és la d’un vi semidolç, Tierras Blancas o Maestrante seran l’elecció perfecta.

PD. Per a paladars atrevits: tasta els vins semidolços amb sushi o amb menjar picant.

Comentaris (0)
Modal Register