Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Vins per a paella

Subtítulo
Troba el vi perfecte per a cada tipus de paella. Els millors maridatges i idees les trobaràs ací. Enriqueix la teua experiència gastronòmica!
Imagen destacada
Body

Eva Pizarro

Sumiller en restaurante Fierro y formadora en Tandem Gastronómico.

La paella és, sens dubte, el nostre plat més representatiu dins i fora del nostre país. I potser per això, per l’èxit que té, també és un dels més controvertits, digueu-m’ho a mi com a valenciana...La paella a ma casa sempre ha sigut la dels diumenges, la que encara hui cuina la meua iaia.

Amb fusta de taronger, com no podria ser d’una altra manera, ja que ací és el que tenim. Amb pollastre i conill, i verdures, moltes verdures, que per això la nostra horta en va plena.

És curiós vore que, a mesura que avancen les estacions de l’any, la paella de la meua iaia canvia:a l’hivern li posa carxofes, que és la verdura que hi ha i a l’estiu , el garrofó, eixe fesol típic que posem en la paella en època estiuenca, que és quan el trobem fresc. Si fem la paella a la muntanya, l’aromatitzem amb unes branquetes de romer, que sempre és un record de dia de camp.

Doncs estes variants no són les úniques que hi ha en la paella, des del ja famós xoriço que li va posar Jamie Oliver, el popular cuiner anglés que es guanyà amb això un bon grapat de crítiques, fins a peix, mariscs, vegetarianes...

La paella és, sens dubte, un plat que admet múltiples variables, encara que, ací, potser el nom més adequat és el d’arrossos, i deixem el de paella per a la tradicional.

Doncs, amb este ventall de possibilitats, maridar-la amb un vi és molt divertit.

Tenint en compte que és un plat normalment lleuger, que moltes vegades el mengem a l’aire lliure, siga al camp o en una terrassa assolellada... el cos ens demana frescor un vi lleuger, àgil, que ens acompanya i no distorsione els matisos del plat.

Ací tenen cabuda els fantàstics vins rosats, com  Cvne Rosado  o el valencià Miracle, elaborat amb raïm boval, que són dos apostes segures. Els rosats funcionen molt bé amb verdures, plats lleugers i, inclús, amb carn suau.

Si el nostre arròs és de peix i marisc, podem posar la mirada en els vins blancscom ara un verdejo de Rueda com José Parienteun albarinyo com el que elabora Martin Codax La Tremenda des d’Alacant, que destacaran estos matisos de mar. Si l’arròs és de peix i marisc, no oblides que un bon caldo és imprescindible per a aportar tot el sabor al gra.

Que som de vi negre,  o és hivern i el nostre arròs té una carn més intensa? També podem encertar. Clea  de Ribera del Duero, Viñas del Vero de Somontano o Les Alcusses  de València et faran disfrutar de l’arròs.

Siga com siga la paella que tries, no oblides que és un plat que convida a la companyia, a seure’s a taula al voltant del calder i compartir. Cosa que s’assembla molt a una botella de vi, en què l’entorn i amb qui l’acompanyes formarà part de la nostra memòria sensorial.

 

Comentaris (0)
Modal Register