Vins de Nadal que no et pots perdre
Et portem vins per a este Nadal que no pots deixar passar. Amb la nostra selecció no fallaràs en el sopar d’enguany. Comencem?

Eva Pizarro
Sommelier en el restaurant Fierro i formadora en Tandem Gastronómico.
Et portem vins per a este Nadal que no pots deixar passar de llarg. Amb la nostra selecció no fallaràs en els dinars i sopars d’enguany. Comencem?
Arriben estes dates en què el menjar i la beguda esdevenen protagonistes a taula i, com no, també els comensals. Taules heterogènies de familiars, d’amics, de gent que fa temps que no veiem… Com encertem amb els vins per a cada u?
Tot seguit vorem algunes seleccions pensades per a perfils i gustos diferents.
Si hui la taula és de comensals en què els clàssics triomfen, esta és la teua selecció:
- Cune Blanc Reserva D.O.C. Rioja, un vi blanc de criança llarga, amb aroma especiat i fumat, la renaixença dels clàssics.
- Matarromera Criança D.O. Ribera Duero, l’icònic vi del celler i senyal d’identitat de la zona.
- Juve Camps Brut Nature Gran Reserva, és el cava gran reserva líder de vendes. Reserva de la Família s’elabora amb les varietats xarel·lo, macabeu i parellada i trenta-sis mesos de criança.
- Málaga Virgen Pedro Ximénez, un vi històric des de 1885, ideal per als dolços de Nadal.
- Glenfiddich Whisky de Malta 12 Anys, fes de la sobretaula un moment únic amb este gran whisky de caràcter fumat i especiat.

Si els amics són curiosos i volen descobrir vins diferents, ací t’ho posem fàcil:
- Fino Tío Pepe, els vins de xerés i els seus finos sempre són un encert per a començar una vetlada. Personalitat i història a dojo.
- Mara Martín Godello D.O. Monterrei, Galícia és territori de grans vins blancs al nostre país. Descobrix una de les zones menys conegudes, Monterrei, al sud, a tocar de Portugal, amb este vi.
- La Garnacha Salvaje D.O. Ribera del Queiles, vinyes als vessants de l’imponent Moncayo dins el projecte Garnachas de España. Raúl Acha firma este vi equilibrat procedent de sòls pedregosos i de còdols.
- Cava Dominio de Tharsys, un cava de Requena d’un celler inquiet i amb un dels projectes d’enoturisme més interessants actualment.
- Tequila 38, coneixes el tequila? Esta beguda màgica va més enllà del colpet. Degusta’n els sabors vegetals i fumats, un final sorprenent per a les reunions.
Els comensals són jóvens i potser és el primer contacte que tenen amb el vi? Ara els conquistarem amb vins divertits:
- Con un Par, blanc Sauvignon Blanc DO València, fruita tropical a dojo, fàcil i deliciós per a començar el dinar o el sopar i acompanyar els primers entrants.
- Canallas, descaradament jove, de la DO València. Continuem amb la mateixa línia, afruitat, desenfadat i amb una imatge molt canalla.
- Cava Idilicum Brut Rosé, és la versió més atractiva i exòtica de la gamma de caves Idilicum que elabora el celler valenciana Dominio de la Vega.
- Mistela Sol de Mediterráneo, aproxima els més joves a una tradició històrica dels moscatells dolços del Mediterrani.
- Ginebra Puerto de Indias Strawberry, deliciosa i divertida, tasta-la amb un refresc d’hibisc.

Paladars exigents? Els teus comensals són dels que no es conformen amb qualsevol cosa? Ara anirem amb la selecció més gourmet:
- Mar de Frades Albariño D.O. Rías Baixas, l’atlàntic a la nostra copa. Acompanyeu-lo amb marisc i viureu un autèntic maridatge d’afinitat.
- Emilio Moro D.O. Ribera Duero, l’expressió d’una gran regió. Les carns i els plats més forts seran el referent per a este plat.
- Champagne Mumm Brut Gran Cordon, viajamos a Francia con las burbujas más glamurosas.
- Osborne Fine Tawny, sorprén amb els vins històrics que van fer la volta al món, un gran company de les postres de xocolate.
- Ginebra Martin Miller's, finor i delicadesa per a les copes de sobretaula.
Amb esta selecció, doncs, no pots fallar! Només falta que pares taula!
Bones festes!
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.