Vins de Sant Valentí per a festejar i regalar

Eva Pizarro
Sumiller en restaurante Fierro y formadora en Tandem Gastronómico.
Vins per a enamorar! De fet, qualsevol ajuda és poca. Tant si eres dels que celebren Sant Valentí com dels que no, et deixem 5 recomanacions per a enamorar a primera vista.
Bambolles, les companyes infal·libles del romanticisme, de la celebració; el desitjat objecte de desig… Ja ho deia Coco Chanel: “Només bec xampany en dos ocasions: quan estic enamorada i quan no ho estic”..
Però, coneixem totes les opcions de vins espumosos amb què podem festejar?
Sens dubte, la fama i el glamur se l’emporta el xampany, elaborat en la mateixa regió francesa que li dona el nom. Este vi de fama mundial és capaç de seduir la mateixa Maria Antonieta.
Amb només tres varietats (chardonnay, pinot noir i pinot meunier), un terreny quasi al límit per a elaborar vins i un mètode (tradicional), ens oferix vins espumosos que arriben a ser objecte de col·leccionista. Cremant, Saumur i Vovray-en-Bornessón zones que obrin les portes a varietats, com la chenin blanc, per a elaborar espumosos a la França veïna.
A Espanya, davall la denominació d’origen cava , trobem espumosos elaborats a Catalunya, la Comunitat Valenciana, La Rioja, Àlaba, Navarra, Saragossa o Extremadura. Sempre amb el mateix mètode d’elaboració, compartit amb laXampanya, el tradicional, però incorporant-hi varietats presents al nostre país.
No només davall el nom de cava trobem bambolles a Espanya, hi ha diverses regions que elaboren espumosos propis amb personalitats ben diferents.
Itàlia ens oferix espumosos d’Asti, Prosecco iLambrusco,, cada un amb el raïm propi i la seua manera de fer. Tot un país per descobrir.
Alemanya, amb el seu Sektelaborat amb el mètode Charmant i amb varietats autòctones com la riesling, ens regala un ventall de plaer i sensacions.
També el Nou Món elabora vins amb bambolles molt excelsos, com ara Austràlia, Nova Zelanda, Sud-àfrica i els Estats Units.
Què esperes per a descobrir-los?

Uns altres imprescindibles, com a mostra d’amabilitat, plaer i seducció, són els vins dolços. Estos vins són capaços, amb la seua textura densa i vellutada, de rendir-nos al goig. El món és prolífic en estos vins, quasi tots els països tenen versions pròpies de vins golosos i perfumats. Moscatells mediterranis, vins de gel de regions extremadament fredes com el Canadà, la màgia de la botritys de Sauternes, el Loira, Alemanya o Tokay, els fortificats porto, xerés, fondellol… I així quasi fins a l’infinit.Vins ideals per a acabar una nit ben dolça de Sant Valentí.
Però com que el color de l’amor ben bé podria ser el rosa, també tenimvins rosats com el pètal d’una rosa Eglantyne, perfumats i frescos. Encara que també rotunds i madurs com una rosa escarlata, que dona pas al roig, símbol de la passió i de Sant Valentí.
Apunta i dispara directe al cor.

Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.