Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Els millors vins per a pizza: el maridatge perfecte

Subtítulo

Eva Pizarro

Sommelier en el restaurant Fierro i formadora en Tandem Gastronómico.

Imagen destacada
Mejores vinos para pizza: maridaje perfecto
Body

A qui no li agrada la pizza? Vols que el teu pla siga perfecte amb el vi que millor funciona amb la pizza? Doncs ací te’n donem les claus:

Este és un dels plats més estesos arreu del món, i admet nombroses variacions i interpretacions. Pot ser un plat senzill, però també una autèntica delícia.

El que no pot faltar en una pizza és la massa: n’hi ha de fines, gruixudes, cruixents, esponjoses, amb massa mare… Ja ho veieu, i això que només hem començat per la massa! Però este ingredient essencial ens dona la clau per a triar alguns vins que seran el maridatge ideal.

 

Vins blancs

 

 

Els vins blancs amb un poc de criança són perfectes, perquè s’adapten molt bé a les notes de massa, de rent, de forn de llenya… Si, a més, la pizza porta bona cosa de formatge fos o si la teua pizza preferida és la de quatre formatges, que és un ingredient gras, l’acidesa dels vins blancs hi va de meravella.
Les nostres propostes de vins blancs que pots trobar en el celler de Consum: 

-    Pago de Tharsys fermentat en bota de fusta, d’un bonic celler envoltat de 14 hectàrees de vinya ecològica situada a Requena, a 70 km de València, a una altitud de 800 metres sobre el nivell del mar. El celler data de 1808 i elabora este chardonnay fresc i equilibrat.

 -    Cuatro Rayas fermentat en bota de fusta, un verdejo de la DO Rueda, criat en bota de fusta sis mesos, que es convertix en un gran aliat per als que busquen blancs directes.

I si ens agraden les pizzes amb ingredients de la mar? Clòtxines, salmó, unes bones anxoves... Els vins blancs frescos i salins ens potenciaran els tocs marins.

 -    Lolo albarinyo, elaborat a O Salnés, al cor de les Rías Baixas, es mostra cítric, amb notes de fruites blanques i d’os.

 - Martín Códax, un altre albarinyo de llibre, salí, amb bona acidesa i vibrant. Ideal per a potenciar els sabors de la mar.

 

Vins rosats

 

Els vins rosats són dels més recurrents a l’hora d’acompanyar la pizza, potser perquè s’associen a menjars distesos i poc formals. I encara que els vins rosats poden ser tan complexos com qualsevol blanc o negre de qualitat, és cert que els rosats més joves, frescos i afruitats, formen un tàndem perfecte amb les pizzes senzilles, de pernil cuit, formatge suau, mozzarella, mortadel·la… Qui no ha associat el lambrusco amb la pizza? Ací et deixem els nostres suggeriments:

 -    Lambrusco Bautista Martí rosat, que prové de l’Emília-Romanya, lleugerament espumós i afruitat; tot un encert per a les pizzes.

 -    Mateus Rosé, un altre clàssic entre els rosats, lleuger, refrescant i versàtil. És un vi portugués que encara hui pinta tots els racons del planeta amb el seu to rosat, en una botella tan emblemàtica com el seu sabor.

 -    El Miracle, un rosat de raïm boval de Requena, amb notes de violeta i fruites roges, golós i perfumat, per als amants dels vins rosats i la pizza.

 

 

Vins negres

 

Els vins negres també són una gran opció quan parlem de pizzes més contundents, com les pizzes farcides, amb salsa barbacoa, amb carn, peperoni, bolets…

  -   Pruno, un Ribera del Duero amb 12 mesos de criança, que expressa molt bé tota la seua part afruitada.

 -    Vermell elaborat amb garnatxa tintorera i mandó a Moixent, DO València. Ha madurat en gerres de fang de 2.600 litres, subterrànies i enterrades durant 5 mesos. El Celler del Roure és un celler capdavanter en la recuperació de les varietats autòctones oblidades de la Comunitat Valenciana i, amb este vi negre, també reivindica les metodologies de vinificació més ancestrals.

En definitiva, amb quina classe de vi s’acompanya la pizza? La pizza t’oferix la possibilitat d’acompanyar-la amb gran varietat de vins, que enriquixen l’experiència que vius a taula. A l’hora de triar el vi, no t’oblides de tindre en compte els ingredients de la pizza, la companyia i el moment.

Comentaris (0)
Modal Register