Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Vi per a acompanyar ensalades: quin cal triar per a cada tipus

Subtítulo

Un bon maridatge pot transformar una amanida senzilla en un plat especial. Descobrix quins vins acompanyen millor segons els ingredients i l'adob que tries.

Imagen destacada
Vi per a acompanyar ensalades: quin cal triar per a cada tipus
Body

Les ensalades són un dels plats més versàtils i frescos que podem disfrutar durant tot l’any, especialment en els mesos més càlids. Tot i que a vegades no es pensa en el vi com acompanyament d’estos plats, la realitat és que hi ha moltes combinacions delicioses que realcen els sabors de les verdures, les fruites i els adobs. El secret està a saber triar el vi adequat per a cada tipus d’ensalada.

Si vols aprofundir en com triar el vi ideal per a cada ocasió, et recomanem llegir també l’article “Claus per a encertar amb el vi”.

Les ensalades, com que són fresques i lleugeres, solen maridar millor amb vins que no dominen en excés el paladar. Els blancs joves, els rosats i alguns negres suaus són la millor opció. La clau està a buscar vins amb acidesa equilibrada, frescor i notes afruitades que acompanyen el plat sense eclipsar-lo. Però també n’hi ha que mariden molt bé amb vi negre. Per exemple:

  • Ensalada de llegums (llentilles, cigrons): un vi negre jove i lleuger, com un ull de llebre jove, harmonitza amb la textura cremosa dels llegums.
  • Ensalada amb formatge curat o pernil ibèric: ací funciona un vi negre criança, que aporta estructura per a equilibrar la intensitat dels ingredients.
  • Ensalades amb pollastre a la planxa o vedella freda: un vi negre jove afruitat és ideal per a acompanyar.

En este cas, pots aplicar la regla d’harmonia per intensitat que ja vam vore en les “claus per a encertar amb el vi”: com més potent és l’ingredient, més cos necessita el vi.

 

 

Els blancs i rosats són els grans aliats de les ensalades més fresques:

  • Ensalada d’encisam i tomaca: la més tradicional i més consumida, que mescla el verd amb els productes clau de la dieta mediterrània. Tomaca fresca, olives, ceba, tonyina, ou dur o espàrrecs són alguns dels complements d’esta ensalada, que normalment s’adoba amb oli d’oliva i vinagre. Un blanc jove com un verdejo o un sauvignon blanc hi aporta frescor i acidesa.
  • Ensalada de cítrics o fruites fresques: un vi de savignon blanc complementa bé amb verdures, cogombres i adobs cítrics. La seua acidesa i mineralitat mantenen un sabor lleuger i net. Estos vins aporten energia a qualsevol plat, especialment a aquells amb tocs àcids o cereals.
  • Ensalada Cèsar: Entre la cremositat de la salsa Cèsar, el parmesà i el pollastre a la planxa, esta ensalada demana un vi amb bona acidesa per a tallar el greix, però també una certa amplitud per a aguantar els sabors intensos; així, un chardonnay amb cos o un blanc fermentat en barrica equilibren l’adob cremós i el pollastre.
  • Ensalada caprese (tomaca, mozzarella, alfàbega): una bona ensalada de tomaca amb mozzarella regada amb oli d’oliva, tot un luxe per al paladar, i més si la matèria primera és de qualitat. Un rosat mediterrani o un blanc fresc com l’albarinyo són unes opcions delicioses.

Ací et deixe alguns consells generals per a maridar vi amb ensalades: 

  • Adob àcid, vi fresc: com més àcid siga l’adob (vinagreta, cítrics), més acidesa ha de tindre el vi per a equilibrar.
  • Ingredients principals: pensa si la base de l’ensalada és lleugera (encisam, tomaca, cogombre) o contundent (formatges, carns, llegums).
  • Evita vins amb excés de tanins: poden xocar amb els sabors frescos i amargs d’algunes verdures.
  • Atrevix-te amb les bambolles: un cava brut és un comodí perfecte per a quasi qualsevol ensalada, ja que neteja el paladar i el refresca.

Tots estos consells seguixen la lògica de buscar sempre harmonia o contrast.

 

On pots trobar els millors vins per a acompanyar ensalades en Consum? 

 

En la secció de vins de supermercats Consum trobaràs una àmplia varietat de vins blancs, rosats i negres joves perfectes per a acompanyar les ensalades. Des d’un refrescant verdejo fins a un rosat mediterrani, podràs triar l’opció que s’adapte millor a la teua recepta i sorprendre els convidats amb un maridatge senzill i encertat.

Ací et deixe una guia ràpida perquè faces una tria més fàcil i encertada:

Ensalada verda (encisam, tomaca, cogombre)

  • Vi ideal: blanc jove (verdejo, sauvignon blanc). Refresca i aporta acidesa per a equilibrar la frescor de les verdures.

Ensalada caprese (tomaca, mozzarella, alfàbega)

  • ¡Vi ideal: rosat mediterrani o albarinyo. Acompanya l’acidesa de la tomaca i la cremositat de la mozzarella.

Ensalada Cèsar (pollastre, parmesà, salsa cremosa)

  • Vi ideal: chardonnay amb criança. El seu cos equilibra l’adob i potencia el pollastre.

Ensalada de llegums (cigrons, llentilles, fesols)

  • Vi ideal: vi negre jove i afruitat (ull de llebre jove). Aporta frescor sense tapar la textura cremosa dels llegums.

Ensalada amb mariscos o peix

  • Vi ideal: cava brut o godello. Les bambolles netegen el paladar i realcen el sabor del mar.

Troba estos vins en el Celler de Consum i descobrix com un maridatge senzill pot transformar les teues ensalades en un plat especial.

Comentaris (15)
Profile picture for user CONSUM_0e3f6a386a074f8497cfe36d48fe61d2
ROSA PEREZ Fa 1 dia
Trobo a faltar els vins blancs d'agulla i el Lambrusco que pega molt amb les pizzes
Profile picture for user CONSUM_0e3f6a386a074f8497cfe36d48fe61d2
ROSA PEREZ Hace 1 day 4 hours
Trobo a faltar els vins blancs d'agulla i el Lambrusco que pega molt amb les pizzes
Profile picture for user CONSUM_caf2c5d829f147e9a3c8a8b8de9d90fa
maria r. Fa 2 dies
Una elección acertada para combinar con ensaladas frescas o de legumbres es un vino blanco, ligero, suave, afrutado, de la variedad de uva verdejo, aíren, moscatel( una nota mas dulce). Un vino rosado aporta un plus de elegancia, acompañando ensaladas con quesos frescos tipo feta, o madurados.
Profile picture for user CONSUM_caf2c5d829f147e9a3c8a8b8de9d90fa
maria r. Hace 2 days 14 hours
Una elección acertada para combinar con ensaladas frescas o de legumbres es un vino blanco, ligero, suave, afrutado, de la variedad de uva verdejo, aíren, moscatel( una nota mas dulce). Un vino rosado aporta un plus de elegancia, acompañando ensaladas con quesos frescos tipo feta, o madurados.
MARTA ARRUFAT Fa 3 dies
Muy bueno!!!
MARTA ARRUFAT Hace 3 days 20 hours
Muy bueno!!!
Profile picture for user CONSUM_6b32b50aaa72432780d038271f3d55ad
Nanci 08 Novembre 2025
En mi casa hay ensalada para comer y para cenar prácticamente todos los días del año. La mayoría de las veces es ensalada de acompañamiento, es decir, ensalada de lechuga, cebolla, tomate, pepino, carlota y poco más. Pero, en primavera y verano, sobre todo, solemos hacer ensaladas de legumbres, de pasta o de arroz como plato principal acompañado de una proteína animal (pero, no siempre) y de ahí que me viene bien vuestras sugerencias. Porque nosotros solemos tomar vino casi todas las semanas (normalmente viernes o sábado por la noche o en alguna comida con familia o amigos) y si cae una ensalada de estas ya sabremos qué vinos tener en cuenta.
Profile picture for user CONSUM_6b32b50aaa72432780d038271f3d55ad
Nanci Hace 1 week 1 day
En mi casa hay ensalada para comer y para cenar prácticamente todos los días del año. La mayoría de las veces es ensalada de acompañamiento, es decir, ensalada de lechuga, cebolla, tomate, pepino, carlota y poco más. Pero, en primavera y verano, sobre todo, solemos hacer ensaladas de legumbres, de pasta o de arroz como plato principal acompañado de una proteína animal (pero, no siempre) y de ahí que me viene bien vuestras sugerencias. Porque nosotros solemos tomar vino casi todas las semanas (normalmente viernes o sábado por la noche o en alguna comida con familia o amigos) y si cae una ensalada de estas ya sabremos qué vinos tener en cuenta.
ZAMIRA MARIA ARENAS 07 Novembre 2025
Lo apunto!
ZAMIRA MARIA ARENAS Hace 1 week 2 days
Lo apunto!
CRISTINA GARCIA 19 Octubre 2025
Interesante
CRISTINA GARCIA Hace 4 weeks
Interesante
ISABEL RECUBENIS 16 Octubre 2025
Un artículo informativo muy detallado. Habrá que poner en práctica estas interesantes recomendaciones.
ISABEL RECUBENIS Hace 1 month
Un artículo informativo muy detallado. Habrá que poner en práctica estas interesantes recomendaciones.
Profile picture for user CONSUM_460fbec56c2a47499bac73a535e906c4
Chiqui 05 Octubre 2025
Tengo que probar una ensalada con vino
Profile picture for user CONSUM_460fbec56c2a47499bac73a535e906c4
Chiqui Hace 1 month 1 week
Tengo que probar una ensalada con vino
IGOR PENA 04 Octubre 2025
Hoy bebí verdejo pata negra con ensalada. Lo recomiendo
IGOR PENA Hace 1 month 1 week
Hoy bebí verdejo pata negra con ensalada. Lo recomiendo
Profile picture for user CONSUM_2af389ed7a3645fbb1c776d96d9902af
CarmenMG 05 Novembre 2025
Gracias por la recomendación 🥂
Profile picture for user CONSUM_2af389ed7a3645fbb1c776d96d9902af
CarmenMG Hace 1 week 4 days
Gracias por la recomendación 🥂
Carregar més
Modal Register