Vi blanc en botella blava

Eva Pizarro
Sumiller en restaurante Fierro y formadora en Tandem Gastronómico.
Les botelles de vi de vidre varien de color, i això potser depén de qüestions estètiques, econòmiques i d’identitat: En la gamma hi ha tonsambre, verd, negre, transparent, blaus...
El color del vidre servix per a protegir el vi de la llumi evitar en part l’oxidació.
Aleshores, per què alguns vins els trobem embotellats amb botelles blaves? El color blau s’identifica amb la serenitat, la calma, la confiança, la frescor, el mar i els oceans, el món líquid.
Amb una etiqueta amb una clara referència al mar, el color blau de la botella evoca el lloc d’origen, les Rías Baixas, a Galícia.
Un albarinyo fresc, en què les notes de cítrics i de flors són els protagonistes, un vi ideal per a acompanyar gastronomia relacionada amb el mar on el marisc i el peix són els companys perfectes.


Un vi del celler valencià Murviedroen què el moscatell d’Alexandria es mostra d’una manera esplèndida. Fruites tropicals, litxis, maracujà i tota una gamma de flors reflectixen el sol del Mediterrani.
Un vi ideal com a aperitiu , arrossos de peix, fideuà, entrants i tot tipus d’ensalades.
Un celler pioner en disseny que convida a “Viure en blau”, tota una declaració d’intencions en què el color de la botella va més allà del recipient.
Albarinyo atlàntic, clara referència a l’oceà que mulla les vinyes i que també reflectix l’etiqueta. Frescor, fruita, caràcter salí que fan d’este vi el millor maridatge de tot el que oferixen les ries gallegues.
L’etiqueta termosensible de Mar de Frades t’ajudarà a disfrutar del vi a la temperatura adequada: un xicotet vaixell blau emergix sobre les ones del logotip quan la temperatura de la botella es inferior als 11 ºC, la temperatura ideal per al consum.

Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.