Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Tipus de còctels casolans per a tota la família 

Subtítulo

Arriba el bon temps i, amb això, cada vegada ens abellixen més les begudes refrescants. En este cas, et donem unes idees de còctels casolans amb alcohol i sense.

Imagen destacada
Tipus de còctels casolans per a tota la famíli
Body


Els còctels són combinacions harmonioses d’ingredients que es convertixen en begudes. A més de la clàssica distinció amb alcohol o sense, es poden dividir en diferents grups segons el mètode d’elaboració, els ingredients principals o, com en este cas, la funció principal.


Aperitius

  • Se servixen en poca quantitat.
  • Tenen un sabor generalment sec i alta graduació alcohòlica.
  • Generen sensació de fam.
  • Preparats a base de vodka, rom blanc o ginebra.
  • La majoria tenen sabors de fruita cítrica: taronja, llima, mandarina o també meló i raïm.
  • El clàssic seria el martini.

 

Digestius

  • Se servixen en poca quantitat.
  • Tenen una graduació alta i un sabor molt dolç, a base de licors cremosos.
  • Són ideals per a després de les menjades i se solen acompanyar d’herbes com la menta, que faciliten la digestió.
  • En este grup hi hauria el gintònic, que mescla ginebra amb tònica.


Refrescants

  • Són begudes que se servixen en format més gran perquè tenen com a finalitat calmar la set i la calor.
  • Es preparen amb menys alcohol, i fins i tot sense.
  • Tenen un component més festiu que la resta i prevalen les combinacions més atrevides i la decoració.
  • Un exemple en seria la pinya colada.


Reconstituents

  • Entre els ingredients tenen elements nutritius.
  • Són rics en vitamines i proteïnes.
  • S’hi utilitzen fruites, ous, xocolate o llet.
  • Un dels més representatius en este grup és el bloody mary.


Estimulants

  • Incrementen els nivells d’atenció.
  • Se servixen calents i molt especiats. Canella, anou moscada o clavell poden ser alguns dels seus components.
  • En els casos menys recomanats, es mesclen amb begudes energitzants o que tenen un gran contingut de cafeïna.
  • Este seria el cas del còctel de café o del típic vi calent i especiat que es pren a l’hivern a les zones més fredes d’Europa.


Comentaris (0)
Modal Register