Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Un bon café, el teu aliat en la tornada a la rutina

Subtítulo

Amb la tornada de la rutina després de les vacances, res millor que un bon café per a ajudar-nos a arrancar amb energia i motivació. Coneixes els millors trucs per a aconseguir un café perfecte?

Imagen destacada
Body

Descobrix els tipus de cafetera que hi ha i els diferents mètodes de preparació per a reprendre la rutina amb el teu café preferit.

 

Tipus de cafetera 

 

Per a preparar un bon café, el primer pas és triar bé la cafetera on el prepararem. Hi ha molts tipus de cafeteres, cada una amb un mètode de preparació diferent que influïx en el sabor, la textura i la intensitat del café. Italiana, de càpsules o elèctrica, estes són algunes de les cafeteres que hi ha per a preparar-te un café deliciós. Amb quina et quedes?

Cafetera de degoteig (elèctrica)

Molt comuna, fàcil d’usar i ideal per a preparar diverses tasses.

Cafetera italiana (moka o greca)

Econòmica i fàcil d’usar, produïx un café intens.

Cafetera de filtre

Molt comuna en cases i oficines per la simplicitat i la capacitat per a preparar diverses tasses de café suau d’una vegada.

Cafetera exprés (manual o automàtica)

Café de qualitat professional, permet fer lattes, caputxinos, etc.

Cafetera de càpsules (monodosi)

Molt ràpida i neta. Sense necessitat de moldre café.

Premsa francesa (french press)

Fàcil d’usar, produïx un café amb cos i sabor complet.

Aeropress

Portàtil i ràpida, produïx un café suau o tipus espresso.

Cold Brew (cafetera d’infusió en fred) 

Produïx un café suau i menys àcid, ideal per a prendre’l fred.

Sifó o cafetera al buit

Usa el buit i la pressió de vapor per a preparar un café molt net i aromàtic. És espectacular visualment.

Cafetera percoladora

D’estil retro, produïx un café fort.

 

 

Com es fa café en:

 

Cafetera de filtre

Les cafeteres de goteig o de filtre són ideals per a preparar café light o americà. Es recomana que la molta siga mitjana o fina. N’hi ha de diversos tipus, però totes compartixen l’ús d’un filtre superior on es col·loca el café i sobre el qual passa l’aigua i, gota a gota, va eixint el café.

  • De filtre elèctrica: es recomana usar dos cullerades soperes de café per cada 180 ml d’aigua (o tassa que vulguem elaborar). L’aigua no s’aboca sobre el café, sinó al seu recipient, ja que, com que és elèctrica, primer el calfa i després s’aboca el filtre i el café cau en un pitxer que hi ha sobre un fornet que, habitualment, manté el café calent. Esta classe de cafetera està pensada per a fer grans quantitats de café d’una vegada, suaus i lleugers.
  • Cafetera Chemex: la forma recorda la d’un rellotge d’arena i necessita una molta mitjana. És manual i necessita que bollim l’aigua, la deixem reposar 45 segons després de bollir, col·loquem l’aigua en una tetera i, des d’ací, afegim l’aigua al café molt amb moviments circulars des del centre cap a la part de fora.
  • V60: es diu així perquè el recipient on es col·loca el café té forma V i un angle de 60 graus. Només té un orifici de goteig.
  • Kalita: el recipient superior té un fons pla i tres orificis de degoteig, i el filtre sol ser ondulat. S’obté un café amb més cos.
  • Sifó japonés: combina la immersió i el goteig. Composta per dos peces superposades de forma esfèrica, i a la part de davall té un bec d’alcohol per a encendre foc, encara que també n’hi ha amb plaques elèctriques. El vapor provoca que l’aigua puge al recipient de damunt a través d’un tub. Després, com a conseqüència de la pressió negativa, el líquid torna al recipient inferior.

Cafetera exprés

La cafetera exprés és un clàssic dels bars. És la cafetera italiana que fa passar aigua a alta pressió per un filtre amb café molt finament i genera una infusió densa i carregada. N’hi ha una versió casolana que, a més, incorpora una eixida lateral de vapor per a calfar llet i fer-la més cremosa.

Cafetera de càpsules

Bàsicament, funciona com una cafetera exprés, però en comptes de col·locar nosaltres el café molt, ja ve preestabit dins d’una càpsula monodosi, per això el sistema és molt més automàtic. Encara que sí que podem triar el tipus de café, com ara ristretto, intens, descafeïnat... N’hi ha moltes possibilitats.

Cafetera francesa

També dita d’èmbol, es va inventar el 1850 i el café s’obté per immersió. Consistix en un recipient de vidre cilíndric que es tapa amb un pistó cobert amb un filtre permeable que, quan es pressiona, deixa passar el líquid, però no els sòlids. Es fa servir calfant aigua en un casset i, quan esta bull, una part es posa en la cafetera per a calfar-la i l’altra es deixa al casset i s’hi afig el café al gust. La molta ha de ser gruixuda. Es remena fins a aconseguir el punt d’espuma. Després es buida l’aigua de la cafetera i s’hi aboca la mescla, i es deixa reposar uns deu minuts. A continuació es tapa amb el pistó i es pressiona cap a la base. El resultat és un café poc concentrat, però amb sabor.

Comentaris (0)
Modal Register