Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Saps què són els vins sense sulfits?

Imagen destacada
SAPS QUÈ SÓN ELS VINS SENSE SULFITS?
Body

por Eva Pizarro / sumiller 

Si eres amant del vi et deus haver adonat que, els últims anys, la paraula sulfits s’ha assentat com un concepte vinculat als vins, però… sabem realment què és el sulfit?

L’anhídrid de sulfurós o diòxid de sofre és un conservant químic que s’afig a moltíssims aliments i begudes des de fa molt temps, no és una cosa recent ni vinculada exclusivament al vi.

Els sulfits a què fem referència, i que veiem en el vi com una espècie de pòsits o vidrets, són sals produïdes per la combinació de l’àcid sulfurós esmentat abans amb altres elements. Has de saber que no sempre és afegit, durant el procés d’elaboració del vi també es poden generen sulfits de forma natural.

El que sí que és cert és que se sol vincular l’ús de sulfurós a l’enologia moderna, perquè així es pot tindre un control major durant tot el procés.

PER QUÈ ELS UTILITZEM EN L’ELABORACIÓ DEL VI? 

Molt senzill, és una qüestió de color. Els sulfits són un antioxidant que ens ajuda a previndre la pèrdua de color o la degradació en els vins. La vista té un paper molt important i un vi que presente un color que no es corresponga amb els cànons establits pot ser fàcilment rebutjat.

Bloque 2

ÉS NECESSARI UTILITZAR SULFITS PER A l’ELABORACIÓ DE VI?

 

 

Diguem que no és imprescindible: si partim d’una vinya sana, on no es fa ús de pesticides o herbicides químics, no caldrà tant perquè este raïm arribarà en perfecte estat al celler. A més, si l’enòleg fa un treball acurat amb unes condicions d’higiene òptimes, es podrà treballar amb baixos nivells de sulfats o sense afegir-ne.

EN QUÈ AFECTA L’ADDICIÓ DE SULFUR Al VI?

D’una manera o d’una manera, sempre afectarà els seus sabors i aromes. El mercat americà va obligar fa uns anys a indicar en les etiquetes de vins “Conté sulfits”. De segur que ho has vist alguna vegada, perquè arran d’això es va generalitzar el concepte entre els consumidors.

Hui dia, la major part de cellers treballen amb quantitats baixes de sulfurós o sense afegir-ne, i a més estos paràmetres estan regulats pels reglaments de sanitat.

Els vins sense sulfits poden ser molt diferents els uns dels altres, però això ja forma part de la seua naturalesa. El vi evoluciona i la part més bonica de tot això és que cada botella representa una sorpresa.

Comentaris (0)
Modal Register