Receptes creatives per a aprofitar les sobres de Nadal
Aprén receptes fàcils i delicioses per a aprofitar les sobres de Nadal i sorprendre la família amb plats nous i saborosos, sense malgastar res.
Les festes deixen records inesborrables: rialles, abraçades, moments compartits… i també sobres. Entre canapès, carns rostides, mariscos i dolços, moltes vegades acaba quedant més menjar de la que ens agradaria. Eixes sobres, en canvi, són l’oportunitat perfecta per a continuar disfrutant sense malgastar gràcies a les receptes amb sobres de Nadal, que ens oferixen la possibilitat d’esprémer la imaginació per a crear plats igual de saborosos que els inicials, vegem-ho!
Idees de receptes amb sobres de titot o altres carns
Les carns rostides, com el titot, el capó, el corder o la vedella, són tot un clàssic de Nadal i les seues restes resulten ideals per a preparar farciments de croquetes o empanades, ensalades, tacos o inclús entrepans amb un toc més original.
Per a fer croquetes només hem de picar la carn sobrant i mesclar-la amb beixamel, arrebossar-les i fregir-les. Les croquetes, de fet, són una de les grans estreles del món del reaprofitament. Si volem preparar tacos o empanades farcides, també haurem de saltar la carn o mesclar-la amb els ingredients que vulguem i omplir-la en tortilles en el primer cas, o dins d’una pasta fullada per a coure-la al forn en el segon.
I la cosa no acaba ací: sàndwitxos de titot, formatge, encisam, tomaca i un poc de maionesa (ideal per a un dinar inspirat per Nadal), pastís de carn amb puré de creïlla… Las carns rostides, sens dubte, són una de les opcions més versàtils per a reutilitzar sense repetir.
Receptes fàcils amb sobres de marisc
El marisc també dona molt de si es congela o es conserva bé fred. Restes com les gambes, els llagostins o el carranc es poden transformar en cremes, arrossos, ensalades i croquetes, en una demostració que el marisc pot continuar degustant-se en plats accessibles i reconfortants.
Per exemple, podem aprofitar estes restes per a preparar un arròs cremós o risotto; i les corfes i els caps, per a un bon caldo concentrat. Els llagostins, d’altra banda, són perfectes per a una ensalada o ensaladilla russa. Finalment, però no menys important, les torrades o bruschettes amb sobres de marisc són alternatives interessants: només cal posar-les sobre una llesca de pa torrat i donar-hi potència amb un adob d’oli, llima i herbes. Una altra manera suculenta de preparar un dinar de Nadal en gran.

Aprofita les verdures i guarnicions sobrants
No sols la carn i el peix té potencial: les guarnicions també poden aportar molt. Una opció que no passa de moda és la truita de verdures, per a la qual cosa només hem de mesclar les verdures cuites trossejades amb alguns ous i deixar que qualle lentament. Les sopes o cremes són una altra manera saludable d’aprofitar les verdures: només cal liquar-les amb caldo, afegir-hi un raget d’oli d’oliva i, si volem, un toc lacti. Estes guarnicions de verdures també servixen saltades per a acompanyar altres plats, o gratinades al forn amb formatge.
El plat britànic bubble and squeak és una altra proposta que ha anat guanyant adeptes. Consistix a mesclar les verdures cuites sobrants, com les creïlles, les carlotes, el bròcoli o les cols, en una truita tipus pastís fregit. Per a preparar-ho, només cal picar les verdures i daurar-les en la paella, greixada amb oli, fins que formen una forma circular similar a la de la truita de creïlles. La girem amb ajuda d’un plat, la deixem per la nova cara una altra estona més i... llestos!
Com podem reutilitzar les postres i els dolços de Nadal en noves creacions
Les postres de Nadal representen una de les parts més dolces de les festes. Què podem preparar amb les sobres? Si mesclem pa dur i restes de coca amb llet, ous i sucre podem tindre un púding o flam de pa i torró boníssim. Les restes sobrants de tortells i coques, d’altra banda, són excel·lents com a base per a pastissos freds. I què hem de dir de les llesques amb ou, per a les qual només caldrà reutilitzar pa, xopar-lo amb llet amb canyella i ou i fregir-lo amb un toc de mel o sucre.
Les receptes amb sobres de Nadal mantenen viu l’esperit nadalenc, però de manera nova i igualment apetible, t’animes a tastar-les?
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.



