Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Què és un vi frizzante?

Subtítulo

Eva Pizarro

Sumiller en restaurante Fierro y formadora en Tandem Gastronómico.

Imagen destacada
¿Qué es un vino frizzante?
Body

Frizzante és una paraula italiana que significa ‘bambollejant’, per tant el vi frizzante és un vi amb bambolles, però no és un vi espumós. Pareix complicat, veritat? Res d’això, continua llegint i voràs que fàcil és i que bons estan estos vins.

Els vins frizzanti són lleugers, frescos i amb aromes molt afruitats. Normalment presenten moltes notes de flors i de fruites blanques tipus gesmil, peres… Solen tindre una graduació alcohòlica molt baixa i acostumen a ser un poc dolços, per això són molt agradables i fàcils de beure.

Tot això es deu al procés d’elaboració desenvolupat a Itàlia. La fermentació es fa a una temperatura baixa, que permet que quede diòxid de carboni dissolt en el vi i que genera eixes bambolles menudes. 

Vegem les diferències amb els vins espumosos, com ara caves, xampanys, cremants…

 

•    Té una graduació alcohòlica baixa, ja que sol estar entre els cinc i els deu graus, mentre que els espumosos poden arribar fins a quinze.

•    No passen per una doble fermentació, i són sempre vins joves, per tant tenen aromes de flors i fruites i solen ser molt intensos.

•    La pressió interna que mantenen és més baixa, sense superar les tres atmosferes. Per això els trobem en botelles més primes i amb un tap de rosca o de suro.

•    La bambolla és fina i es desprén a poc a poc, per això no genera espuma quan el destapem.

•    No tenen licor d’expedició, una mescla de vi i sucre que se sol afegir quan es perd part de la beguda en el moment d’eliminar els rents.

•    Se’ls sol incorporar suc de fruita.

 

Els vins frizzanti se servixen ben freds, al voltant dels 5 °C, per això són una beguda ideal per a l’estiu, i combinen molt bé amb ensalades, un peix senzill, sushi, inclús amb postres de fruita. Normalment són blancs i rosats, però també n’hi ha alguns de negres, així que... què esperes? Descobrix-los en la nostra selecció de vins.

Comentaris (0)
Modal Register