¿Què és el Ramazzotti Spritz?
Eva Pizarro
Sommelier en el restaurant Fierro i formadora en Tandem Gastronómico.

Arriba la calor i el cos ho sap, ens demana begudes fresquetes, lleugeres i d’eixes que ens ho posen fàcil. Per això, hui vos en portem una amb molta història, el Ramazzotti Spritz.
Este conegut còctel té l’origen en 1815, a Milan, com moltes de les combinacions més populars que, des de fa segles, han sorgit a la ciutat italiana.
Ausano Ramazzotti en va ser l’artífex, un apotecari que després de moltes mescles va obtindre la fórmula perfecta. Pell de taronges dolces, genciana, cúrcuma, ruibarbre… un total trenta-tres espècies, la recepta de les quals es manté en secret generació rere generació.
Un bíter que, combinat amb altres begudes, conquistava tots els paladars i que es va convertir en símbol d’un nou estil de vida.
Posteriorment, la família va desenvolupar l’aperitiu rosat, la base per al nostre còctel de hui, el Ramazzotti Spritz.
Els ingredients són embriagadors: flor d’hibisc i flor del taronger, que aconseguixen seduir a qualsevol. Amb un color rosat intens i uns aromes florals, és la combinació ideal per a diverses mescles. Però la que hui vos portem és la que s’unix al vi espumós, perquè ens encanta el vi!
Elaborar-lo és molt fàcil, només necessites:
- 50 ml de Ramazzoti rosat
- 50 ml de vi espumós
- 25 ml d’aigua amb gas
- 1 rodanxa de taronja
Tot això en una copa gran amb molt de gel i a punt per a disfrutar.
Com que sabem que vos agrada explorar la imaginació, no dubteu a donar-li el vostre toc personal:
- Jugueu amb el vi espumós: ja sabeu que hi ha una gran diversitat d’espumosos segons l’origen (xampany, cava, crémant…). Busqueu el vostre estil; el raïm i el terrer vos donaran matisos diferents segons la regió.
Exploreu la diversitat d’espumosos segons el sucre residual que continguen, des dels més secs, que són ideals per als que busquen una beguda d’aperitiu fresca, fins als més dolços, que ens donen eixa part afruitada i suau ideal com a copa de sobretaula.
- Divertiu-vos amb la fruita: jugueu amb les de temporada i doneu-li un toc personal, des de la tradicional taronja, que ens proposa la recepta original, fins als nabius, les maduixes, el iuzu…
La nostra proposta de hui és vegana, ja que no s’utilitza cap producte animal en l’elaboració, lliure de gluten, i només conté 15 graus d’alcohol, que podeu regular segons la mescla que decidiu fer.
Así que ja sabeu, disfruteu del vi inclús de manera divertida i combinada!
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.