Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Quant dura un aliment en el congelador sense fer-se malbé?

Subtítulo

El menjar congelat també té data de caducitat i cal conéixer el període de conservació màxim de cada aliment

Imagen destacada
Quant dura un aliment en el congelador sense fer
Body


Les famílies que tenen poc de temps per a cuinar o anar al supermercat, amb freqüència tenen un electrodomèstic indispensable: el congelador. També per a avançar compres, per exemple de cara a Nadal, quan encara no hi ha tanta demanda de determinats aliments, com pot ser el marisc, i estan més assequibles; o, també, si som dels que cuinem una vegada a la setmana més quantitat i ho congelem per a anar traient-ho durant la setmana. Però quant duren els aliments en el congelador?


No podem guardar els aliments en el congelador indefinidament. Si volem que conserven totes les qualitats organolèptiques, el procés de congelació i descongelació ha de seguir unes indicacions concretes. Un excés en el temps de congelació pot afectar el sabor, l’olor i el color de l’aliment. Però no tots els aliments aguanten el mateix sense perdre qualitat. El més correcte és congelar un aliment cru tan prompte com siga possible i sempre ben embolicat en paper plàstic o ben aïllat en un tàper o una bossa per a congelats.


CARN

- Vedella i corder sense cuinar: fins a 9 mesos.

- Porc: 6 mesos si està cru i un màxim d’1 any si està cuinat. 

- Carn picada: 2 mesos.

- Titot i pollastre: fins a 12 mesos sense trossejar i 9 mesos si està tallat.

- Salsitxes: 1-2 mesos.



PEIX

- Peix magre o blanc cru (abadejo, llobarro, llenguado, lluç…): 6 mesos.

- Peix gras o blau cru (aladroc, tonyina, cavalla, salmó, sardina…): 2-3 mesos.

- Peix cuinat: fins a 6 mesos.

- Peix fumat: fins a 2 mesos.


MARISC

- Mol·luscos (catxels, clòtxines o cloïsses): 2-3 mesos.

- Gambes: 3 mesos com a màxim.

- Crancs: fins a 10 mesos.

- Llagosta: fins a 12 mesos.

- Marisc cuit: fins a 3 mesos.


FRUITES I VERDURES

- Albercocs, prunes, maduixots, nabius, gerds o figues: fins a 12 mesos.

- Cítrics: màxim 3 mesos.

- Verdures: 8-12 mesos.

- Caldo vegetal: 2-3 mesos.


LACTIS I OUS

- Formatge fresc: 1 mes.

- Formatge curat: fins a 6 mesos.

- Ou dur (sense la corfa): fins a 6 mesos.

- Clares d’ou fresques separades del rovell o tot batut: 6-12 mesos.


PA

- Pa embolicat en bosses per a congelador: fins a 3 mesos.

- Pa de motle: 1 mes.


PLATS CUINATS

- Menjar sobrant: 2-3 mesos.

- Sopes, purés, cremes i salses: fins a 4 mesos.


Deu curiositats que no sabies sobre la pizza
Comentaris (0)
Modal Register