Pollastre amb cervesa: recepta fàcil i ingredients
Aprén amb consum a fer la recepta de pollastre amb cervesa i sorprén tots els teus convidats amb este plat deliciós. No et perdes esta delícia.

La cervesa ens oferix una versatilitat gastronòmica enorme com a acompanyant per a centenars de receptes culinàries; però també com a ingredient en d’altres com la que portem hui ací: el pollastre amb cervesa. Abans d’entrar en les quantitats i els passos que s’han de seguir per a cuinar este plat, assenyalarem quines característiques de la cervesa fan que siga un ingredient culinari interessant.

En primer lloc, hem de recordar que una cervesa conté entre un 85% i un 92% d’aigua. Això fa que puguem substituir l’aigua per cervesa en moltes receptes que incloguen coccions de carn i de peix, i aportar un extra de sabor i més cos a les salses resultants.
Una altra característica que destaca de la cervesa és el contingut de rent que té, i que ens pot ajudar a fer que els arrebossats queden esponjosos. Per a aconseguir el millor efecte, haurem de triar-ne una varietat en la qual el rent no s’haja filtrat (solen ser cerveses fosques) i la cervesa no s’haja pasteuritzat, perquè en un cas no tindrem rent i en l’altre estarà inactiu.
L’ús de cerveses fosques ens aportarà matisos de torrat a la recepta, gràcies al mateix torrat del cereal amb què s’han elaborat i al qual deuen el color. En general, este tipus de cerveses funcionen molt bé en plats amb ingredients que també presenten este color fosc.
Finalment, haurem d’anar amb molt de compte amb les cerveses d’amargor intensa perquè, a conseqüència de l’evaporació parcial durant la cocció, esta amargor es potenciarà de manera notable, i pot ser que no agrade a tots.
Després de vore estes recomanacions generals, passem ara a la recepta de pollastre amb cervesa:
Ingredients per a 4 persones
- 4 quarters posteriors de pollastre separats en cuixa i recuixa
- 8 escalunyes o, si no en tenim, 1 ceba dolça gran
- 1 porro
- 2 pimentons verds mitjans
- Oli d’oliva verge
- Farina de blat
- Un pomell d’herbes aromàtiques (llorer, timó, romer…)
- Sal i pebre al gust
- Una botella de 50 cl de Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrüb
Elaboració
- Salpebrem el pollastre, l’enfarinem lleugerament per a daurar-lo en una paella amb un poc d’oli d’oliva i el reservem.
- Tallem les escalunyes (o la ceba) molt fines i les posem en una cassola amb un raig d’oli d’oliva. Deixem que la ceba comence a ablanir-se lentament i li afegim els pimentons, també tallats a trossets i sense llavors, i el porro tallat a rodanxes.
- Quan la ceba i el porro comencen a tindre un poc de color, hi afegim el pollastre i les herbes aromàtiques, ho remenem delicadament durant uns 2 minuts i ho cobrim tot amb la cervesa.
- Deixem que es coga amb la cassola tapada a mitges, i que es reduïsca a foc moderat durant 45 min (si veiem que li falta aigua, li n’afegim un poc). És important que ho remenem de tant en tant per a evitar que el contingut s’agarre al fons i per a homogeneïtzar la salsa.
- Servim el pollastre i el degustem acompanyat de la mateixa cervesa.
Salut!
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.