Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Vins negres espanyols: Els coneixes tots?

Subtítulo

Saps quins vins negres són espanyols? Garnaches, ulls de llebre i altres vins han guanyat valor i representació en els últims anys. No te'ls perdes!

Imagen destacada
Body

Eva Pizarro

Sommelier en el restaurant Fierro i formadora en Tandem Gastronómico.

Hui recorrem les zones productores de vins negres menys conegudes del nostre país, te’n vens?

Comencem pels llocs més allunyats, les Illes Canàries: sabies que les illes afortunades tenen una varietat de raïm única? Més de 135 tipus de raïm que, per l’aïllament geogràfic tan peculiar que tenen, van preservar un patrimoni excepcional que ni tan sols la fil·loxera va poder destruir. És per això que les illes amb esta geografia tan peculiar, els sòls volcànics, la climatologia… són un paradís de vins de personalitat marcada.

Apunta’t este raïm: LISTAN NEGRE

I, d’illa en illa, marxem i parem a Balears: els milers d’àmfores que contenien vi de l’època de fenicis i romans, afonades hui davall del Mediterrani, testifiquen una zona rica en comercialització de vins. Hui les illes tenen 4 denominacions d’origen que no paren de créixer.

Si vols descobrir els seus tresors comença pels vins elaborats amb el raïm autòcton: CALLET O MANTONEGRO.

Aterrem a la península, a Galícia: sabies que no només s’hi elaboren els famosos blancs gallecs? Sí, i és que Galícia va ser negra i ara, gràcies a la sensibilitat i la passió d’alguns viticultors, podem disfrutar de vins negres frescos, lleugers, eteris…

No et perdes els vins elaborats amb CAIÑO NEGRE, MERENZAO, ESPADEIRO O SOUSON.

El Bierzo, potser és una de les zones que està més en forma actualment. Amb una zonificació precisa, els seus vins plasmen la personalitat de cada vinya.

El rei ací té un nom: MENCÍA

I seguim pel nord: Astúries va ser un dels grans descobriments per a mi els últims temps. Vinyes impossibles, diminutes, sobre pendents tan inclinats que es fa difícil qualsevol mecanització de la vinya. Un futur que passa per recuperar les varietats tradicionals i trobar la millor versió.

Una mirada al futur: VERDEJO NEGRE

El País Basc té la seua pròpia història: sabies que amb la DO Txacolí s’elaboren vins blancs però també negres i espumosos?

HONDARRIBI BELTZA: Oferix negres lleugers, frescos i perfumats.

Mil anys elaborant vins i hui dia una de les zones més prestigioses del nostre país: parle del Priorat. Vins negres de talla mundial, vins amb potència i molta identitat, elaborats amb dues varietats: CARINYENA i GARNATXA.

Deixem el nord per centrar-nos a la zona de Madrid i voltants, regions emergents on els últims anys han sumat vins de grandíssima qualitat elaborats amb raïm negre com: GARNATXA, que es mostra polifacètic segons els sòls i el cultiu de cada zona.

A Andalusia, a banda dels seus vins tradicionals generosos i dolços, també trobem producció de vins negres; no deixes de tastar els elaborats amb TINTILLA.

La Comunitat Valenciana està redescobrint les seues varietats tradicionals, de manera que no pots deixar de tastar els vins negres elaborats amb BOVAL, FORCALLAT, GIRÓ, MANDÓ O ARCOS.

 

Este ha sigut el nostre passeig de hui, de la mà dels vins negres emblemàtics i d’altres per descobrir. Espanya és un país ric en varietat i qualitat, deixa’t sorprendre i descobrix totes les regions a través d’una copa de vi.

Comentaris (0)
Modal Register