Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

La cervesa, la reina de l'estiu (i de l'hivern)

Subtítulo

Descobrix tots els tipus de cervesses que hi ha al mercat.

Imagen destacada
La cervesa, la reina de l'estiu (i de l'hivern)
Body

Tot i les seues varietats, amb caràcter general, anomenem cervesa la beguda que es fabrica amb malt d’ordi o d’altres cereals, es fermenta en aigua amb rent i s’aromatitza amb llúpol i altres plantes.

A diferència del que ocorre amb altres productes, la cervesa, tot i ser una beguda mil·lenària, no ha passat mai de moda. Les seues qualitats i la gran quantitat de variants que té contribuïxen que haja esdevingut, a més d’un mètode clàssic per a refrescar-se, un ingredient culinari interessant i objecte de tastos, degustacions i maridatges en la gastronomia.

El llúpol és decisiu en la seua elaboració, ja que a més d’atorgar-li el toc amarg, contribuïx a la seua conservació i actua com a estabilitzador.

La seua graduació alcohòlica es pot trobar prop dels 30º; és a dir, que pot contindre fins a un 30% d’alcohol per litre, encara que principalment es troba entre 3º i 9º.

TIPUS

Hi ha diferents formes de classificar la cervesa: segons l’origen, l’ingredient principal, la graduació, el color o el mètode d’elaboració, però una de les formes més generalitzades per a catalogar-les és la fermentació.


• Fermentació baixa (Lager)
Estes cerveses fermenten a temperatura baixa (entre 0 ºC i 4 ºC). Solen ser lleugeres i suaus. Poden ser rosses, més clares o daurades, torrades i, fins i tot, negres. La temperatura ideal per a servir-les és de 5 ºC. Són perfectes per a un clima calorós.
Algunes tenen una denominació específica segons el lloc d’origen. És el cas de les Munic (de color més fosc i gust de malt) o les de Viena (més dolces i rogenques), o bé per les peculiaritats de la seua elaboració.
Les Pilsen, que reben el seu nom de la ciutat txeca on van nàixer, són les més esteses al nostre país. Clares, lleugeres i refrescants, tenen una aroma lleugera de llúpol amb notes suaus i fresques.


• Fermentació alta (Ale)
Són cerveses que fermenten a temperatures elevades (fins a 24 ºC). Originàries de les illes Britàniques, són molt aromàtiques, amb cos i sabor marcat. Són ideals per a un clima fred pel seu gust intens i la graduació alta.

Dins de les cerveses de fermentació alta es poden distingir tres subcategories: Ale, Stout i Porter. Les dues últimes són de tonalitats fosques, però les Porter són més dolces que les Stout, amb un sabor més fort, encara més fosques i amb un gust més amarg. Són elaborades amb malt d’ordi torrat i tenen notes de xocolate i café.


• Fermentació espontània (Lambic)
S’elaboren amb rents salvatges que queden en suspensió en l’aire perquè es dipositen en el most. Amb poc de gas i espuma escassa, tenen una aroma molt afruitada.

DIFERÈNCIA CERVESA 'SENSE' Y 0,0

Els últims anys s’ha estés molt el consum de la cervesa sense alcohol al nostre país. La “sense” s’obté bé per una parada en la fermentació o bé extraient l’alcohol per mitjà de procediments físics.
A pesar del seu nom, la cervesa sense alcohol sí que té presència de certa graduació alcohòlica en la seua producció (menys d’1%). Es tracta d’un nivell tan baix que a penes és perceptible.  
La cervesa 0,0 no utilitza la fermentació en l’elaboració i per tant no conté alcohol. És simplement una beguda formada per aigua, ordi, malt i llúpol.

PROPIETATS

• És cardiosaludable.

• Ajuda a reduir els triglicèrids.

• Manté els nivells d’HDL, l’anomenat “colesterol bo”, que ajuda a previndre que les artèries s’obstruïsquen.

• Conté alts nivells de silici, que està vinculat a la salut dels ossos.

• Reduïx la coagulació de la sang.

• Afavorix la digestió.

• Conté vitamina B6, B12 i àcid fòlic.

Comentaris (0)
Modal Register