La bresquilla i els seus beneficis
La bresquilla és una fruita estiuenca amb molts beneficis

Originària de la Xina, on és símbol de longevitat, la bresquilla pertany a la família de les rosàcies, de la qual també formen part altres fruites de l’estiu com la pruna, la pavia o l’albercoc. Aquesta fruita es caracteritza per posseir una llavor única que es troba al centre, embolcallada per una corfa dura: el pinyol.
Varietats
Es pot classificar en 3 grans grups: de polpa blanca, de polpa groga i de tipus pavia. La bresquilla roja es cull a principi de temporada i té un gust més àcid, mentre que la groga es cull al voltant del mes de juliol i es reconeix fàcilment, a més de pel color, pel gust amb un toc més melós.

Propietats
- Diürètica: conté un 87% d’aigua
- Assaciant: font natural de fibra.
- Baix contingut calòric.
Molt fàcil de consumir fresca (amb pell o sense), s’utilitza com a postres o bé com a ingredient per a ensalades, broquetes o sucs. A més, admet altres preparacions: en confitura, seca en orellanes o bé en almívar.
Per a conservar-les més temps es recomana guardar-les en la part menys freda de la nevera, separades de la resta de les fruites.
Aporte nutricional (por cada 100 gramos)
- Energia: 34,0 kcal
- Greixos: 0,1 g
- dels quals saturats: 0,0 g
- Hidrats de carboni: 7,8 g
- dels quals sucres: 7,8 g
- Fibra alimentària: 2,0 g
- Proteïnes: 0,5 g
- Sal: 0,0 g
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.